Topping de fructe de pădure
Ingrediente:
- 1 linguriță de suc proaspăt de portocală
- 2 lingurițe de zahăr
- o cană cu fructe de pădure
- o lingură de zahăr vanilat
- 5 linguri de apă.
Cum se prepară sosul aromat cu fructe de pădure
- Zdrobește fructele de pădure cu ajutorul unei furculițe și adaugă-le într-o cratiță așezată la foc mic. Adaugă zahărul, apă și zeamă proaspătă de portocală.
- Amestecă încontinuu cu o lingură de lemn pentru a preveni lipirea sosului de fundul cratiței. După ce fierbe două minute, adaugă bourbon-ul și oprește focul.
Înghețată de ciocolată cu cafea
Desert răcoritor cu gust de cafea
Înghețată
- 200 ml lapte condensat
- 200 ml frişcă lichidă
- 1 linguriţă cafea solubilă
- 1 linguriţă cafea măcinată
- 2 linguri zahăr
- 1 linguriţă zahăr vanilat
- 50 g ciocolata neagră
- 50 g ciocolata neagră
- 50 g ciocolată albă
Lapte condesat
- 1 l lapte cu min 3,5% grăsime
- 600 g zahăr pudră
- esență vanilie
Lapte condesat
-
Se pune la foc mediu laptele la fiert împreună cu zahărul pudră, când atinge punctul de fierbere reducem focul la treaptă mică.
-
Amestecăm des riscăm să se umfle și să dea pe dinafară.
-
După 30 de minute începe să se îngroașe ușor. Îl mai fierbem alte 10 minute. Apoi laptele condensat este gata.
Înghețata
-
Batem într-un bol înalt cu mixerul frişca lichidă cu laptele condensat, când devine pufoasă, se adaugă zahărul, zahărul vanilat, cafeaua măcinată, cafeaua solubilă şi se mai batem un pic până devine consistentă, dar să nu fie tare cât să „nu cadă din castron”.
-
e toarnă în pahare de unică folosinţă, se ornează cu ciocolată asortată răzuită şi se dă la congelator. Din cantiăţile de mai sus eu am obţinut în pahare cu îngheţată.