Centrele de carantină au devenit mici universuri în care te poți întâlni cu fel de fel de situații stranii. Autoritățile, abilitate să păzească românii aflați în carantină instituționalizată, au parte de tot felul de „surprize” aproape zilnic.

Una dintre cele mai ciudate întâmplări se învârte în jurul unei pâini asezonate cu droguri. Care, din păcate, nu a ajuns unde trebuia în cele din urmă.

Jandarmaria a oferit această întâmplare publicului larg printr-o postare făcută pe pagina de facebook a instituției. Un bărbat a venit la un centru de carantină din Ilfov cu un pachet inedit pentru nepotul său.

Este precizată înfățișarea care a dat de gândit jandarmului, atunci când bărbatul care aducea nepotului său „câte ceva”, s-a apropiat de el:

„În timp ce se afla în tură, având ca misiune monitorizarea unui centru de carantină, plutonierul G.A, angajat al Jandarmeriei Ilfov, a observat apropiindu-se de poarta de acces în centru, un bărbat între două vârste, cu o pungă de culoare închisă în mână.”

Incident șocant la un centru de carantină din Ilfov: droguri de mare risc ascunse într-o pâine

Jandarmul care a intuit că este ceva în regulă, are o experiență care îl califică să identifice astfel de metode de punere în circulație a stupefiantelor:

„Dacă vă întrebați cum a intuit jandarmul că punga unchiului ascunde surprize, vă spunem doar că atunci când ajungi să ai sute de misiuni executate în cei peste 20 de ani în care zi și noapte te-ai aflat la datorie – deseori, nu în cele mai prietenoase medii – reușești, uneori, să știi și să înțelegi ceea ce se află dincolo de ce se vede și de ce ți se spune!”

Se pare că soluția sa inedită nu a fost destul de bună, cât să asigure ducerea la bun sfârșit a sarcinei sale neobișnuite. Ba mai mult bărbatul riscă să fie închis pentru fapta sa.

„Din păcate, în urma acestei isprăvi, pe lângă nepot, și unchiul riscă să ajungă într-un fel de carantină, la «răcoare».”