Simona Halep are de depășit unul dintre cele mai grele obstacole din cariera ei: demonstrarea nevinovăției în scandalul de dopaj. 

Reamintim că Simona Halep a fost depistată pozitiv la o substanță interzisă de Agenția Mondială Antidoping, la US Open. Este vorba despre substanța Roxadustat, medicament care se oferă bolnavilor cu anemie severă, sau boli renale, pentru a le oferi energie.  

Halep a explicat că este nevinovată și că va lupta pentru a dovedi acest lucru. Până atunci, însă, ea are voie să participe numai la turnee demonstrative, fără a-i fi permis să joace meciuri oficiale. Deși sportiva a precizat că este nevinovată, mai multe persoane au acuzat-o că ar face pe victima. 

Detalii noi în scandalul în care este implicată Simona Halep

Cunoscutul DJ Gojira, a vorbit în podcastul său „Aproximativ Discuții”, despre situația Simonei Halep. Invitatul lui a fost jurnalistul Cătălin Oprișan, care a primit o întrebare dură. 

Dj Gojira l-a întrebat pe Cătălin Oprișan dacă este pentru prima dată când Simona Halep a fost depistată pozitiv, sau ea s-a mai confruntat cu astfel de situații, iar forurile mondiale au acoperit-o: 

„Acum e prima dată când se întâmplă sau acum au prins-o? Altă întrebare! Acum am aflat noi sau au prins-o și altădată și n-am aflat noi?”.

Informații de ultimă oră în scandalul de dopaj al Simonei Halep: Acum am aflat noi sau au prins-o și altădată?

Cătălin Oprișan a reacționat imediat, explicând că Simona Halep nu a fost prinsă niciodată. Dacă ar fi fost prinsă, astfel de informații ar fi fost făcute publice imediat, nu se țineau ascunse.  

„Ai văzut ce a zis doamna de la ANAD: ‘Noi știam de o săptămână, dar nu puteam să fac eu publică treaba asta’. Deci americanul te-a sunat și ți-a spus: ‘Vezi că tu ai o sportivă așa! Ca să nu spuneți că nu v-am anunțat, că poate vreți să o băgați în vreo competiție. Nu e treaba noastră. Noi v-am anunțat’”, a explicat Oprișan. 

Jurnalistul spune că scandalul este atât de mare, fiindcă în principal este vorba despre bani. Mai exact, Oprișan spune că sunt persoane care se întreabă de ce nu i se iau toți banii câștigați din tenis, Simonei Halep, dacă a fost prinsă depistată. Ei bine, susține jurnalistul, acest lucru ar fi total incorect, fiindcă Halep a fost prinsă dopată doar la US Open. I se vor lua banii dați doar pentru prezența la US Open, dacă va fi găsită vinovată. 

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.