Medicul care a intrat în contact cu Putin a fost găsit pozitiv.

Președintele rus, aflat într-o vizită oficială la spitalul Kommunarka, a fost în contact direct cu un medic care era infectat cu coronavirus. Nimeni nu putea să-și imagineze la ce pericol a fost expus. Niciunul dintre ei nu s-a gândit că ar fi trebuit să poarte costume de protecție sau mănuși chirurgicale.

Cei doi au purtat o discuție, iar Putin chiar a dat mâna cu Denis Protsenko.

Protsenko a anunțat apoi pe contul său de socializare că a fost infectat cu noul virus. A menționat că, atât timp cât simptomatologia nu este gravă, preferă să se dedice în continuare acestui demers.

„Da, testul CoV este pozitiv, dar mă simt destul de bine. M-am izolat în biroul meu unde există toate condiţiile de telemuncă. Cred că imunitatea pe care am construit-o luna aceasta va funcţiona.”

Întâlnirea președintelui rus cu medicul- șef al spitalului Kommunarka, a avut loc pe 24 martie. Spitalul reprezintă punctul principal de tratare a pacienților cu COVID-19. Acesta este  situat la o periferie a Moscovei.

Atunci a fost momentul oportun pentru ca, medicul să-l informeze pe  preşedintele Vladimir Putin, că Rusia ar trebui să se pregătească intens, pentru că situația țării s-ar putea schimba dramatic. Există multe șanse să se confrunte  cu gravitatea situaţiei din Italia.

Ulterior au fost oferite informații despre starea de sănătatea a președintelui, în vârstă de 67 de ani. Din câte se știe până în prezent, se pare că testele făcute au ieșit negative.  Și totodată nu a manifestat o simptomatologie care să confirme infectarea cu COVID-19.

În acest moment, medicul, este izolat în cabinetul său, unde își continuă munca. De asemena a mai spus că se simte bine. Acesta s-a remarat, în ultima vreme, datorită postărilor despre lupta împotriva coronavirusului, făcute pe contul său de facebook.

Situația Rusiei nu este cunoscută la nivel internațional. Sunt date publicului informații destul de vagi. Sunt foarte multe voci care tind să contrazică numărul persoanelor infectate sau pe cel al persoanelor care au decedat.

Chiar dacă situația, dacă ne bazăm pe ce spun autoritățile rusești, este ținută în frâu, liderul de la Kremlin a luat măsurile pe care le iau și celelalte state.  El a interzis manifestările mai mari de 50 de persoane și a cerut instalarea a 9.000 de camere de supraveghere stradale, pe lângă cele care existau deja.

 

 

 

Share.