Simona Halep, una dintre cele mai cunoscute jucătoare de tenis din lume, a fost suspendată temporar după ce a fost depistată pozitiv la controlul antidoping de la US Open.

Înainte de proces, un apropiat al sportivei a vorbit despre situația sportivei și a spus cine consideră că este vinovat. 

Fostul mare arbitru, Ion Crăciunescu, a afirmat că nu crede în cei de lângă jucătoare, referindu-se în special la fostul antrenor al sportivei, Patrick Mouratoglou. 

Patrick Mouratoglou, vinovat pentru situația în care se află Halep

Crăciunescu a criticat comportamentul antrenorului, după ce Simona Halep a fost suspendată temporar. În opinia lui Crăciunescu, Halep nu este vinovată și nu merită să aibă parte de o astfel de pedeapsă, mai ales că și-a câștigat performanțele prin muncă asiduă. 

„E o problemă delicată. Cred în Simona, dar nu în cei de pe lângă ea, adică în Mouratoglou. Mi se pare dubios, cam scaldă lucrurile. Păi, bă, Mouratogloule, ți-ai luat la bani cu ea…Chiar așa, nu îți e puțin rușine? Dacă decizia nu va fi favorabilă, Simona va purta asta de-a lungul întregii vieți. Îmi pare rău de ea, pentru că tot ce a făcut a făcut pe munca ei. O știu de când era mică, mai jucam și eu tenis pe acolo, pe la Constanța. Chiar a muncit foarte mult, nu merita ce i se întâmplă. A fost departe de voința ei să facă așa ceva. Asta cred eu”, a tunat fostul arbitru, conform sport.ro.

Colaj Substantial

Simona Halep, la un pas de verdictul final

Simona Halep așteaptă un verdict din partea tribunalului de la Londra, Sport Resolutions, organismul independent care soluționează disputele sportive. Dacă decizia va fi împotriva sa, jucătoarea română poate ataca verdictul la TAS. În cazul în care va fi găsită vinovată, aceasta riscă o suspendare între 2 și 4 ani, ceea ce ar putea însemna finalul carierei sale de jucătoare profesionistă. 

Reamintim că Simona Halep a fost depistată pozitiv la un test anti-doping, efectuat la US Open 2022. În organismul sportivei a fost găsită o cantitate mică de Roxadustat, substanță interzisă de Agenția Mondială Antidoping. După multe căutări, o echipă angajată de sportivă a descoperit că aceasta a fost contaminată din cauza unui supliment nutritiv.