Vești bune pentru acești români! Vor primi o primă consistentă.

Vești bune pentru o anumită categorie de români! Aceștia vor primi prime consistente înainte de Sărbătorile Pascale. 

În contextul creșterii prețurilor, anumiți angajatori încearcă să le facă viața mai ușoară angajaților. Fiindcă se apropie sărbătorile de Paște, anumiți lucrători vor beneficia de prime imense de la șefi. 

Angajații de la Complexul Energetic Oltenia din România se pregătesc de sărbători cu un bonus consistent. Aceștia vor primi o primă de Paște în valoare de 1.880 de lei, fapt confirmat de liderii de sindicat.  

Primă de 1.880 de lei pentru acești angajați

Conform președintelui Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe, complexul acordă trei prime pe an: de Paște, de Crăciun și de Ziua Meseriei, precum și o cotă de combustibil. Prima de Paște se ridică la aproximativ 1.880 de lei net. 

„La nivelul Complexului Energetic Oltenia acordăm 3 prime. De Paște, de Crăciun și de ziua meseriei. Mai avem și cota de combustibil. Aproximativ 1880 de lei net o să primească în mână angajații companiei energetice. Din partea sindicatului, doar la nivel de structuri sindicale o să primească oamenii, în rest, organizăm acțiuni sportive în general”, a declarat Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia.

Cresc salariile pentru acești angajați

În plus, minerii din Complexul Energetic Oltenia vor beneficia și de o majorare salarială de 14% a salariilor lor, după ce au protestat în fața Prefecturii din Târgu Jiu.  

Informația serii pentru acești angajați! Se dau gratis 1.880 de lei înainte de Paște. Cine sunt norocoșii

Conducerea complexului a prezentat liderilor sindicali bugetul de venituri și cheltuieli al companiei pentru anul 2023, care include majorarea salarială. Președintele Sindicatului Energia Rovinari, Constantin Mitrescu, a declarat că aceasta înseamnă o creștere de 1.387 de lei brut pe lună pentru angajați. Următoarea rundă de negocieri este programată pentru luni. 

„Au dat un proiect de buget federațiilor în care sunt trecute, în funcție de producția de energie, o chestie minimă și una maximală de 6,8 terawați a creșterilor salariale în 2023 față de 2022. Există promisiunea că luni va pune la dispoziție un buget care să ia în calcul o producție de energie de 7,3 terawați, care va fi ceva mai mare și creștere salarială față de ce este în acest buget. În acest buget pe chestia maximală este o creștere de 14%. Toate federațiile au cerut să fie o creștere cel puțin ca cea de anul trecut, asta presupune să fie undeva la 20% creșterea veniturilor. Acest 14%, cu bonificații, cu prime, este undeva la 1387 de lei pe lună, per salariat brut. Noi vom negocia. Ni s-a propus atât, ca să ajungem la ce a fost anul trecut, trebuie să avem o creștere undeva la 20% cel puțin”, spune Constantin Mitrescu.

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.