În anul 2024, mandatul președintelui Klaus Iohannis va expira. Vor avea loc a alegerile prezidențiale, iar românii vor trebui să aleagă un alt președinte pentru țara lor.  

Până în acest moment nu a fost anunțat niciun nume clar de candidat, din partea niciunui partid. Chiar și așa, în spațiul public au apărut fel și fel de informații. Mircea Geoană, George Simion, Nicolae Ciucă dar și Marcel Ciolacu sunt câțiva din potențialii candidați. 

El va fi noul președinte al României

Cu toate acestea, un sondaj online realizat de casa de sondare AtlasIntel a scos la iveală cine ar putea fi următorul președinte al țării. Potrivit sursei citate, Mircea Geoană este unul dintre politicienii care au mari șanse pentru ocuparea scaunul de la Palatul Cotroceni. De asemenea, fosta șefă a DNA, actualul procuror european, Laura Codruța Koveși ar avea șanse mari să câștige, asta dacă ar candida. 

Sondajul a avut loc în perioada 27 30 ianuarie, pe un eșantion de 2000 de persoane. Acesta are o marjă de eroare de 2 % și un nivel de încredere de 95 %. 

Informația serii în România! El va fi noul președinte al țării. Cu cine vor vota românii

AtlasIntel a ținut cont de trei scenarii privind candidatul la prezidențiale din partea social-democraților. Așadar, în primul scenariu, Mircea Geoană este candidat, iar în al doilea scenariu, Marcel Ciolacu. Ultima variantă ar fi aceea conform căreia ambii politicieni se vor înscrie la alegerile din 2024. În toate 3 scenariile se vorbește și despre candidatura Laurei Codruța Kovesi. 

Ce s-ar întâmpla la alegerile prezidențiale din 2024

Așadar, potrivit rezultatelor, în turul al 2-lea al alegerilor prezidențiale ar intra Mircea Geoană și Laura Codruța Kovesi. Primul ar obține 22,6 %, iar fosta șefă a dna ar obține 16,4 %. Potrivit sondajului, aceștia ar fi urmați de George Simion, cu 10,6 %, Cătălin Drulă 8,8 %, Diana Șoșoacă cu 6,1 %, în timp ce potențialul candidat Nicolae Ciucă din partea PNL ar obține doar 4,9 %. 

Pe de altă parte, potrivit sondajului, în cazul în care Marcel Ciolacu ar fi candidatul din partea PSD, acesta va fi depășit în voturi de Laura Codruța Kovesi. 

În cel de al 3-lea scenariu în cazul în care vor candida, atât Mircea Geoană, cât și Marcel Ciolacu, dar și Laura Codruța Kovesi, cea din urmă va intra în turul II tot de pe prima poziție. Ulterior, va fi Mircea Geoană. În acest scenariu, liderul PSD ar obține doar 6,2 %, fiind depășit chiar și de către liderul aur, George Simion, cu 9,7 %.