Omul de afaceri Ion Țiriac, cunoscut ca fiind un apropiat al Simonei Halep, a criticat amânările judecătorilor în cazul de dopaj al Simonei Halep.

El a cerut ca Federația Internațională de Tenis (ITF) să ia măsuri. Simona Halep a fost suspendată provizoriu în 2022 după ce a fost testată pozitiv la Roxadustat la US Open. Pe 27 aprilie, Halep a discutat pentru prima dată despre acest caz și a cerut o judecată publică.

Ion Țiriac susține că Simona Halep nu s-ar fi dopat conștient. El a vorbit despre antrenamentele ei zilnice și a menționat că amânările sunt inacceptabile. Țiriac a afirmat că, în opinia sa, dacă cineva este pozitiv în proba A și B, este pozitiv. El a fost implicat în formarea legislației WADA în anii 2000 și consideră că sportivii nu pot fi considerați vinovați dacă au fost păcăliți.

Ion Țiriac: Atât de tâmpită nu poate să fie Simona

„Se antrenează în fiecare zi, acolo la mine, la «Stejarii», de parcă ar trebui să joace mâine. Dar îmi tot spune că nu, că iar au amânat-o. După părerea mea, această manipulare care se face în lumea sportului este impermisibilă. Dacă tu ești declarat pozitiv atât în proba A, cât și în proba B, ești pozitiv. Eu am fost unul dintre cei cinci care au format legislația WADA, în anii 2000.

Pozitiv e pozitiv. Dacă cinci te țin cu gura deschisă și al șaselea îți bagă ceva pe gură, ești pozitiv. Dar ăia sunt criminali și nu poți să fii considerat vinovat. Așa și cu Simona Halep. La 31 de ani, la US Open, unde niciodată nu a fost as, știind că a fost verificată cu trei zile înainte, după meci, după ce iese de pe teren… atât de tâmpită nu poate să fie Simona. Nu doar Simona, care e o fată inteligentă, ci nimeni!”, a spus el, relatează sport.ro.

Informația serii despre Simona Halep! Ion Țiriac a răbufnit: E inadmisibil! Atât de tâmpită nu poate să fie

Țiriac, nervos pe cei de la Sport Resolutions

Fostul tenismen a declarat că sursa problemei a fost identificată. El a întrebat de ce Federația Internațională și tribunalele o țin atât de mult pe Simona Halep în această situație. Țiriac s-a întrebat cine va fi responsabil dacă Halep nu este vinovată sau este vinovată indirect, având în vedere că un profesionist a fost oprit să-și facă meseria.

„Se pare că au și găsit cam de unde vine. Mai mult decât atâta, este o probă care arată 0,00 nu știu cât la sută. De ce Federația Internațională și tribunalele o țin atâta? Cine o să fie responsabil, dacă cumva Simona Halep nu e vinovată, sau este vinovată indirect, de toate aceste luni în care un profesionist a fost oprit să își facă meseria?”

Pe 28 aprilie, Federația Internațională de Tenis (ITF) a anunțat că nu este implicată în judecarea cazului de dopaj al Simonei Halep. Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) este responsabilă pentru conducerea și aplicarea Programului Antidoping în Tenis. Acesta este aplicat în numele ATP, WTA, ITF și al turneelor de Grand Slam.