Reclamă

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a făcut declarații despre majorările de anul viitor pentru pensionari, dezvăluind detalii surprinzătoare și promițătoare. Potrivit ministrului, punctul de pensie va crește de la 1785 lei la 2032 lei începând cu luna ianuarie.

Mai mult, în urma recalculării după noua formulă, se estimează că pensiile vor avea creșteri de până la 80%. Aceste creșteri vor fi personalizate pentru fiecare pensionar, în funcție de punctele de stabilitate, contributivitate și punctele asimilate.

Ministrul Muncii promite că niciun român nu va pierde bani în urma recalculării pensiilor

Cu toate acestea, ministrul Muncii subliniază că niciun român nu va pierde în urma recalculării. Cuantumul cel mai favorabil va fi menținut, iar cel mai important aspect este că vom avea pensii egale pentru muncă egală. Această reformă a pensiilor nu aduce beneficii doar pentru pensionari, ci este la fel de importantă și pentru salariați. Ea răsplătește munca și contributivitatea, încurajează natalitatea și stimulează continuarea studiilor.

O altă schimbare importantă va avea loc în luna septembrie, când se va majora cea mai mică pensie în cuantum. Ministrul Muncii explică că nu există un procent unic de creștere a pensiilor, deoarece acestea vor crește diferit în funcție de inechitățile create de condițiile legale la momentul pensionării.

Informația serii de la ministrul Muncii! Simona Bucura Oprescu a spus tot adevărul despre creșterea pensiilor din 2024

Cu toate acestea, începând cu 1 ianuarie, indemnizația minimă socială, de care beneficiază aproximativ 1.200.000 de români, va crește de la 1.125 de lei la 1.281 de lei.

În ceea ce privește pensiile mai mici de 2.000 lei, ministrul Muncii recunoaște că vor exista pensionari care vor rămâne în indemnizația minimă socială.

Cu toate acestea, se va corecta o inechitate importantă, și anume faptul că există funcționari care primesc aceeași sumă fără a avea stagiul minim de cotizare de 15 ani sau pensionari cu stagiul complet de cotizare de 35 ani, dar cu venitul minim pe economie, care se încadrează tot în indemnizația minimă socială. Simulările arată că cei care au muncit mai mult vor ieși din indemnizația minimă socială și vor avea creșteri substanțiale ale veniturilor.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro