Ministerul Sănătății a decis să mărească valoarea tichetelor de masă oferite anumitor români începând cu 1 ianuarie 2024.

Autoritățile au depus eforturi constante în ultimii ani pentru a încuraja donarea de sânge în țară, iar această majorare semnificativă a valorii tichetelor de masă este un pas important în această direcție.

Crește valoarea tichetelor de masă primită de donatorii de sânge

Un proiect aprobat recent de Ministerul Sănătății prevede acordarea tichetelor de masă donatorilor de sânge, într-o încercare de a stimula acest act nobil.

În prezent, cetățenii români care donează sânge beneficiază de 7 tichete de masă, având o valoare totală de 68,25 de lei.

Cu toate acestea, începând cu 1 ianuarie 2024, aceștia vor avea parte de o majorare considerabilă a valorii tichetului de masă, care va crește de la suma actuală de 9,75 lei la un nivel record de 40 de lei.

Informații importante pentru români! Cum puteți obține, gratis, tichete de masă, zile libere și transport gratuit. Ce trebuie să faceți

Această măsură a fost luată în conformitate cu atribuțiile Ministerului Sănătății, conform Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății.

Criză de sânge în România

În temeiul acestor atribuții, structura din cadrul Ministerului Sănătății responsabilă de elaborarea și coordonarea programelor naționale de sănătate a propus ministrului sănătății măsuri pentru îmbunătățirea derulării programelor naționale de sănătate.

Această majorare semnificativă a valorii tichetelor de masă pentru donatorii de sânge este o recunoaștere a importanței și a valorii acestui gest nobil.

România are mulți oameni care donează sânge, iar dorința Ministerului Sănătății de a stimula această mișcare este evidentă.

Această decizie vine în sprijinul donatorilor de sânge, oferindu-le un stimulent suplimentar pentru a continua să doneze și pentru a contribui la salvarea de vieți.

Este o recunoaștere a importanței donării de sânge și a eforturilor depuse de acești oameni pentru a ajuta comunitatea.