Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a făcut un anunț important pentru români. Iată ce promisiune importantă a făcut oficialul. 

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a făcut o promisiune importantă pentru români. Social-democratul a promis că salariul minim pe economie va fi majorat, din nou, la 1 ianuarie 2024. Reamintim că salariul minim a crescut la 1 ianuarie 2023 la suma de 3.000 de lei. 

În luna mai a anului în curs va avea loc rotația premierilor. Nicolae Ciucă va pleca din fruntea Guvernului, iar în locul acestuia va veni liderul PSD, Marcel Ciolacu. În acest moment, PSD lucrează la programul de guvernare cu care va veni Ciolacu atunci când va prelua funcția de prim-ministru.  

Adrian Câciu promite creșterea salariului minim

În spațiul public sunt vehiculate mai multe măsuri pe care le va lua PSD atunci când se va afla la guvernare, cum ar fi eliminarea TVA pentru alimentele de bază, dar și impozite mai mari pentru companii. 

Adrian Câciu a declarat că social-democrații își doresc creșterea veniturilor oamenilor. El susține că anul 2023 va fi unul de recuperare. Mai clar, Câciu promite că niciun român nu va mai simți o lipsă de venituri din cauza inflației. 

„Salariul minim pe economie (n.red.) cu siguranță va crește de la 1 ianuarie 2024. Ceea ce vrem noi să găsim este parteneriatul cu mediul de afaceri astfel încât acest salariu minim să crească amplu, cel puțin cum a crescut de la 1 ianuarie 2023. Pe brut aproape 500 de lei, pe net mai mult de 300 de lei”, a mai spus Câciu, la Antena 3.

Informația serii de la Adrian Câciu! Milioane de români, în culmea fericirii. Salariul minim va crește din nou

Vești importante de la vârful Guvernului

Momentan, Câciu nu a dat o sumă exactă cu care ar putea crește salariul minim de la 2024. El a spus că urmează să aibă loc mai multe discuții, atât în PSD, cât și în coaliția de guvernare. În ceea ce privește noi creșteri de venituri în anul 2024, ministrul de Finanțe a declarat că totul depinde de modul în care economia României va funcționa în primul trimestru al anului în curs. 

Dacă nu vor fi surprize neplăcute, care să afecteze economia, așa cum a fost războiul din Ucraina în 2022, atunci se vor găsi soluții pentru creșterea veniturilor. Tot de aceleași condiții ține și creșterea pensiilor românilor, a explicat ministru.  

”Tot ceea ce ține de noi pentru a crește veniturile românilor, se va face”, a concluzionat ministrul Adrian Câciu la Antena 3 CNN.  

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.