Anul 2022 a fost unul extrem de dificil din punct de vedere al scumpirilor.

Coșmarul pe care îl trăiesc românii din cauza scumpirilor nu se oprește, din păcate, în acest an. Ba mai mult, deși se apropie sărbătorile de iarnă, vor avea loc și mai multe majorări de prețuri în toate magazinele din România.

Viața românilor, și nu numai, a fost dată peste cap în ultimii ani. Începând din februarie 2020, viața în România s-a schimbat radical. Oamenii nu au mai avut viața pe care o aveau altă dată. Pandemia de coronavirus ne-a dat pe toți peste cap. Când aproape am scăpat de virusul mortal și oamenii au devenit imuni la acesta, războiul început în Ucraina de către ruși a provocat alte crize majore în lume. 

Prețurile continuă să crească la alimentele de bază

Din cauza crizei generate de pandemia de coronavirus, dar mai ales din cauza războiului și a secetei, prețurile au suferit majorări uriașe. Cel mai greu este pentru românii cu venituri mici, fiindcă alimentele de bază sunt cele care s-au scumpit cel mai mult. 

Informația momentului în România! Lovitură dură pentru toți românii: Se întâmplă în toate magazinele

Acum, înaintea sărbătorilor de iarnă, oamenii sunt disperați fiindcă trebuie să aleagă ceea ce vor pune pe masă de sărbători. Din păcate, veștile proaste nu se opresc aici. În luna decembrie alimentele de bază și necesare de sărbători se vor scumpi enorm de tare în toate magazinele.

Ce produse se vor scumpi cel mai mult în magazinele din România

Astfel, analiștii economici anunță că prețurile alimentelor de bază vor crește luna aceasta în jur de 15%. Mai clar, dacă un coș plin de cumpărături costa în urmă cu o lună 170 de lei, acesta va ajunge să coste în decembrie 200 de lei. 

Uleiul, carnea de porc și produsele lactate se vor scumpi cel mai mult în luna decembrie. În prezent, un litru de ulei costă 13 lei. În curând, acesta va ajunge să coste 18 lei. Carnea de porc, cea mai folosită în această perioadă, se va scumpi de la 25 de lei la 30 de lei. În ceea ce privește produsele lactate, acestea se vor scumpi cu 2 lei mai mult. 

Momentan, analiștii economici nu prevăd o luminiță la capătul tunelului.  

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.