Au ieșit la iveală detalii noi despre Simona Halep, în cazul de dopaj în care este implicată.  

Deși a trecut prin multe, Simona Halep se bucură în continuare de susținerea oamenilor. Puțini cred că sportiva s-a dopat intenționat cu Roxadustat. În prezent, tenismena se află în plin proces pentru a le demonstra forurilor mondiale că nu a încălcat regulamentul.  

Vestea bună pentru aceasta este că are în continuare susținerea oamenilor importanți, cum ar fi foști antrenori, doctori, sau omul de afaceri Ion Țiriac, de exemplu.   

Procesul Simonei Halep se va desfășura la tribunalul independent din Londra, Sports Resolutions. Momentan, echipa angajată de sportivă pregătesc apărarea și deja au câțiva ași în mânecă.  

Un medic român nu crede că Simona Halep s-a dopat

Un cunoscut medic din România a vorbit despre situația Simonei Halep. Este vorba despre Ion Codorean, expert în ortopedie și medicină sportivă. El spune că nu crede sub nicio formă că un sportiv de înalt nivel să apeleze la aceste metode.   

În paralel, Halep a mai primit un „vot de încredere” din partea unui cunoscut medic din România. Întrebat despre doping la modul general, Ion Codorean, expert în ortopedie și medicină sportivă, a spus că nu concepe ca un sportiv de nivel înalt să apeleze la așa ceva și și-a argumentat punctul de vedere. În mod indirect, poziția sa, exprimată la modul general, poate fi aplicată și în cazul particular al Simonei Halep.  

Informația dimineții despre Simona Halep! Un medic român a rupt tăcerea, despre presupusul dopaj: Pierde tot!
Instagram

„Eu nu cred că în tenis, la nivel înalt, cineva riscă să facă așa ceva (n.r. Dopaj). Ați văzut că, după un anumit nivel, ei câștigă mai mult din imagine decât din tenis. Și atunci ar pierde absolut tot, deci nu cred!”, a spus Ion Codorean, potrivit GPS. 

George Cosac: Sunt convins că nu a știut

Un alt personaj important din lumea tenisului românesc, care nu crede că Halep s-ar fi dopat, este președintele interimar al Federației Române de Tenis, George Cosac. Un aspect important de luat în calcul este că, dacă existau informații clare că Simona Halep s-ar fi dopat, firmele care o sponsorizează pe româncă ar fi renunțat la contractele cu aceasta.  

„Nu vreau să intrăm în discuții. Sunt convins că nu a știut. Niciodată nu știu pe cineva dopat la US Open, te verifică de cel puțin două ori. Este exclus ca tu, de bună voie, când știi că te caută, te verifică de cel puțin două ori, să faci asta”, a spus George Cosac la PlaySport Live.  

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.