Reclamă
Reclamă

O infirmieră dintr-un spital din vestul Franței a fost arestată preventiv, după ce a turnat 100 de mg de sedativ puternic în cafetiera personalului medical. Femeia a susținut că voia să ‘doarmă’, însă nu a explicat de ce a pus sedativul în aparat, și nu direct în ceașca ei de cafea. Infirmiera a fost dată de gol de camerele de supraveghere, scrie AFP, citată de Agerpres.

Incidentul a avut loc într-un centru medical din Bayeux, Franța. Victimele, două infirmiere și două îngrijitoare, s-au simțit brusc rău și și-au pierdut cunoștința.

În urma analizelor, medicii și-au dat seama că cele patru paciente aveau ceva în comun: intoxicație cu un sedativ puternic.

Reclamă

Ancheta internă deschisă a scos la iveală ce s-a întâmplat, de fapt. Una dintre infirmiere fusese surprinsă de camerele de supraveghere în timp ce turna două fiole de 50 mg de Hypnovel în cafetiera din sala de odihnă a personalului. Ea și alte trei colege s-au intoxicat apoi cu sedativul puternic. Ulterior, femeia și-a recunoscut vina.

‘Ea a declarat că era într-o stare de oboseală extremă și a făcut asta pentru că voia să ‘doarmă’, însă nu a explicat de ce a turnat anestezicul în cafetieră în loc să-l pună doar în ceașca sa, deși știa că și alții îl vor consuma’, a precizat procurorul Joel Garrigue.

În baza probelor, infirmiera a fost arestată preventiv și este acuzată de ‘intoxicare, administrare de substanțe nocive și furt’.

Investigațiile au condus la o legătură cu afecțiuni similare raportate în octombrie 2017, tot în urma consumului de cafea de către personalul spitalului, mai scrie sursa citată.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro