Marii duhovnici ai țării noastre considerați acum adevărați sfinți au avut viziuni de-a dreptul tulburătoare despre sfârșitul lumii

Finalul vieții pe Pământ sau sfârșitul lumii este unul dintre aspectele care ne preocupă în prezent. Subiectul a devenit poate mai apăsător în ultimii ani. Asta având în vedere contextele pe care întreaga lume le-a traversat recent. După o pandemie și un război care pare că nu se va încheia curând, toată lumea se întreabă ce ar mai putea să urmeze. Mulți oameni sunt de părere că toate cele trăite până acum nu ar fi decât elementele care prevestesc Apocalipsa. De altfel, marii duhovnici ai României au vorbit în trecut despre sfârșitul lumii invocând și astfel de tulburări care vin ca o năpastă peste oameni.

Părintele Arsenie Boca, Părintele Cleopa Ilie sau Părintele Ilarion Argatu au fost trei mari duhovnici ai României. Toți trei au trăit o viață curată, ascetică, aproape de Dumnezeu. Astăzi sunt considerați adevărați sfinți protectori ai neamului nostru. Drept dovadă, la mormintele lor sunt zilnic bifate adevărate pelerinaje. Oamenii se roagă în prezent marilor duhovnici ai României ca la niște mijlocitori în fața Scaunului lui Dumnezeu. Toți cei trei duhovnici au făcut preziceri tulburătoare despre momentul trecerii noastre laolaltă în viața de dincolo.

Sfârșitul lumii adus de război, arme nucleare, ura dintre oameni

Lumea a ajuns la o evoluție care cunoaște noi perspective zilnic. Inteligența artificială ia loc mâinii omenești, ieșim în cosmos, ne folosim de bani virtuali. Totul pare un tăvălug care este în continuă transformare și aduce noi și noi perspective în modernizarea vieții pe Pământ.  Totuși, dincolo de toată această treaptă evolutivă, omul se întoarce deseori și își pune întrebări legate de finalul vieții pe acest pământ. Deși Dumnezeu prilejuiește vieții pe pământ o astfel de dezvoltare, totuși în cartea cărților stă scris un capitol întreg despre zilele „de pe urmă”. Apocalipsa este în mod cert un subiect care ne trezește temeri adânci.

Marii duhovnici ai României au vorbit despre sfârșitul lumii cu tâlc. Pentru că toți cei trei aveau darul înainte vederii sau vederii cu duhul, cei mai mulți dintre români cred cu tărie în profețiile lor.

Părintele Arsenie despre finalul vieții pe pământ

Părintele Arsenie este considerat Sfântul Ardealului. Datorită vieții pe care monahul a dus-o pe pământ, oamenii îi cinstesc memoria aparte. Mănăstirea Prislop, locul în care duhovnicul este înmormântat a devenit din anii ’90 adevărat loc de pelerinaj. Zilnic, zeci, sute și uneori mii de oameni ating crucea părintelui și se roagă pentru sănătate sau vindecare. Părintele Arsenie a dus o viață de sfânt, iar în timpul ei a făcut numeroase preziceri. Toate s-au îndeplinit rând pe rând. Monahul a prevestit inclusiv ziua și ceasul morții lui Ceaușescu. Totodată, Sfântul Ardealului și-a prevestit și propria trecere la Domnul.

wikipedia


Una dintre profețiile tulburătoare pe care le-a făcut este legată de sfârșitul lumii. Părintele Arsenie susține că acesta nu va aduce moartea tuturor oamenilor deodată din aceeași pricină. Duhovnicul spunea că într-o parte a lumii vor fi războaie, iar în altele inundații. De altfel, vor apărea și boli care nu vor avea leac.

Se va ridica de la Răsărit un popor fară cruce, va bântui casele oamenilor, le va dărâma, le va nimici, se va călca om pe om, se va mânca carne de om şi se va bea sange de om. Cine va rămâne din războiul acesta va fi ales ca grâul din pleavă. Pleava zboară, iar grâul rămâne. Se va alege cine va rămâne. Parintele ne-a mai spus: “Nu va spun de la mine. Aşa scrie în carte, în Biblie”.,explica Părintele Arsenie Boca.

Părintele Cleopa spunea că”minunile Satanei” precum bomba cu neutroni vor încheia viața pe pământ

Social media

Un alt mare duhovnic al României, Părintele Cleopa Ilie viețuia la Mănăstirea Sihăstria din județul Neamț. Monahul era căutat de numeroși credincioși dornici să îl asculte. Părintele Cleopa spovedea ore întregi zilnic, de cele mai multe ori, pelerini veniți de departe. Despre sfârșitul lumii, duhovnicul susținea că va fi adus treptat, prin „minunile Satanei”.

De altfel, părintele susținea că oamenii vor confunda ceea ce vine de la cel rău, ca fiind de la Dumnezeu. Monahul a prezis că lumea va fi distrusă de bomba cu neutroni în 5 luni.

Nu vor vătăma copacii, nici florile, nici răsadurile şi nici ierburile. Ci numai pe oameni cinci luni de zile îi va vătăma. Atât o să dureze războiul neutronic. Cinci luni de zile n-ai să te poţi păzi nici în casă, nici în beci, nici în apă, nicăieri, nicăieri. Unde te-a ajuns… distruge. Asta-i bomba cu neutroni. Toate-s scrise, fraţii mei, spunea părintele Ilie Cleopa.

Părintele Ilarion Argatu susținea că preocupările lumii de astăzi aduc sfârșitul lumii

Părintele Ilarion Argatu și-a dus viața monahală la Mănăstirea Cernica. Marele duhovnic spunea deseori că finalul vieții pământești va fi cel în care banul va guverna. Părintele Ilarion Argatu susținea că atunci când oamenii vor uita de milă și nu vor mai avea dragoste între ei, vine sfârșitul lumii.

Din cauza sărăciei, oamenii îşi vor vinde sufletul pentru hrană şi îmbrăcăminte. Lumea se va înrăi, vor dispărea dragostea şi mila dintre oameni. Se vor contopi preoţii cu mirenii şi nu va mai fi cine să conducă pe credincioşi. Vor conduce banul şi interesul de a câştiga averi, profeţea părintele.

Judecând la rece, în mod cert, câteva dintre reflecțiile marilor duhovnici despre zilele de pe urmă sunt aproape „palpabile” în vremurile actuale.

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.