Reclamă
Reclamă

Infidelitatea este poate unul dintre principalele motive în cazul despărțirilor, iar psihologii afirmă că infidelitatea este unul dintre cele mai traumatice evenimente pe care un om le poate trăi.

Multe secole la rând s-a speculat că bărbații sunt mult mai infideli decât femeile, însă acest mit a fost spulberat și s-a constatat că partea feminină este la fel de infidelă ca cea masculină.

Ce se întâmplă într-o relație când unul sau ambii parteneri au fost infideli? În primul rând un munte de durere va invada pe unul sau ambii parteneri, apoi încetul cu încetul milioane de întrebări le vor invada capul: de ce a făcut-o? sau ce are el/ ea și nu am eu?

Am putea împărți infidelitatea în două categorii: infideliatea sexuală care are unicul scop îndeplinirea pe plan sexual și infidelitatea sentimentală care poate este cea mai gravă, are loc atunci când unul dintre parteneri nu mai găsește în persoana de lângă el fericirea și dragostea care cândva era liantul dintre ei. Suntem infideli probabil și pentru că de cele mai multe ori alegem să stăm într-o relație nefericiți și să fim infideli decât să punem punct și să o luăm de la capăt, pentru că ne este teamă să ne asumăm faptele și nu putem să strigăm în gura mare că fericirea nu o mai găsim lângă persoana care până ieri era totul.

Reclamă

Din punct de vedere al celui înșelat lucrurile se derulează sub un nor imens de durere și tristețe. Încrederea în sine și în persoanele din jur se pierde și angoasa apare în momentul deciziei: să iert sau nu? Este momentul evaluării relației și a tot ceea ce s-a întâmplat în decursul zilelor trecute, este momentul în care îți analizezi faptele și vorbele și indiferent cât de greu ar părea nu trebuie să ne simțim vinovați ci mai degrabă ar trebui să ne ridicăm și să ne căutăm propria fericire.

Prin tema infidelității a trecut oricine și nici măcar vedetele de la Hollywood nu au fost scutite de această temă. Iată care sunt vedetele care au înșelat sau au fost înșelate: Beyonce, celebra cântăreață, a trecut în tabăra femeilor cu coarne puse în momentul în care partenerul său Jay-Z a fost infidel cu nimeni alta decât Rihanna. Din partea taberei al cerora care au pus coarne îl avem ca reprezentant pe Justin Bieber. Cântărețul a fost surprins în nenumărate rânduri în compania mai multor fete.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro