România trece printr-o perioadă dramatică în ceea ce privește rata natalității. În strânsă legătură cu aceste cifre se află în mod cert infertilitatea, bineînțeles, alături de alte aspecte. Specialiștii privesc cu îngrijorare spre acest fapt. Mai grav este că pentru viitor, nu se întrevede o îmbunătățire în acest sens.
Infertilitatea, piedică în evoluția lumii?
Tot mai multe persoane sunt afectate de această reală dramă a vremurilor: infertilitatea. În întreaga lume, 1 din 6 oameni suferă de infertilitate. O arată clar un raport realizat de Organizația Mondială a Sănătății.
Experții OMS sunt de părere că este nevoie acută de o deschidere spre accesul la tratamente pentru toate statele lumii.
O analiză recentă a organizației arată că 17,8% din populația adultă se confruntă cu acest fapt. În mod surprinzător, aceste cifre reflectă situația din țările cu venituri mari. Astfel, accesul la informație și metode de a combate astfel de probleme de sănătate este mult mai facil față de țările cu venituri mici. În acestea, peste 16,6% dintre adulți nu pot deveni părinți.
Cauzele care conduc spre un astfel de diagnostic
Stresul este unul dintre factorii principali menționați de specialiști legat de infertilitate. Hormonii sunt afectați în mod direct de ceea ce gândim, simțim sau cum se raportăm la situații și trăiri. Aceste mesaje transmise în organism sunt percepute ca factori de apărare. Organismul nu este în acest caz infertil ci ajunge în acest stadiu.
Greutatea
Studiile au arătat de-a lungul timpului că infertilitatea poate fi declanșată inclusiv de greutate. De altfel, această condiție medicală aduce și numeroase probleme ale organismului.
Endometrioza
Dacă până acum câțiva ani acest diagnostic era foarte puțin cunoscut, recent, endometrioza reflectă cifre îngrijorătoare în țara noastră, dar și la nivel mondial. Astfel, această afecțiune se referă la problemele de sănătate ce afectează ovarele și vaginul.
Endometrioza este unul dintre factorii actuali care conduc spre infertilitate.