Reclamă

Încălțămintea cu toc a fost folosită de femei de secole și acum a devenit o parte integrantă a garderobei.

Cercetări recente sugerează că până la o treime dintre femei suferă de probleme permanente ca urmare a purtării prelungite a tocurilor. Una din 10 femei poartă cel puțin 3 zile pe săptămână tocuri. Iar un sondaj recent a constatat că o treime dintre ele au avut probleme permanente. Tocurile înalte își schimbă modelul de mers al purtătorului. Persoana medie care poartă în mod regulat tocuri face pași mai scurti și mai puternici atunci când merge pe jos față de cei care poartă în mod regulat pantofi plați.

O problemă majoră

Îndrăgostită de tocuri? Iată câteva sfaturi pentru tine
Pixabay

Problema, desigur, este că nu sunt bune pentru tine. Probabil că vă lasă picioarele dureroase, indiferent de cât de confortabile sunt. După câteva ore, probabil că ai o durere în partea inferioară a spatelui. S-ar putea să te doară genunchii și s-ar putea să te doară mingele picioarelor. O durere numită metatarsalgie – din cauza forței excesive în jos exercitate asupra lor.

Când porți tocuri, corpul trebuie să ajusteze și să-și schimbe greutatea totală și centrul de greutate pentru a compensa călcâiul pantofului. Cu cât călcâiul este mai înalt, cu atât este mai mare riscul de probleme cu spatele, șoldurile și genunchii.

Odată cu purtarea obișnuită a tocurilor de doi inci sau mai mult, tendonul lui Ahile și mușchii gambei se pot confrunta cu modificări de formă. Pe măsură ce călcâiul pantofului împinge în sus călcâiul uman, tendonul lui Ahile și mușchii gambei se confruntă cu o presiune crescută.

Tendonul se poate scurta, iar mușchii se pot rigidiza și remodela. Acest lucru poate apărea la persoanele care poartă frecvent tocuri și poate crea durere în extremitățile inferioare ale corpului. După ani de purtare cu toc înalt și reajustare a corpului din cauza pantofilor, este posibil să aveți disconfort atunci când purtați pantofi plati sau când mergeți desculț.

Cum puteți să scăpați de acest stres

Schimbați-vă alegerea de pantofi – Alegeți pantofi plați sau pantofi care oferă mai mult suport și mai multă pernă.

Schimbați-vă rutina de exerciții – Reduceți stresul frecvent asupra genunchilor, șoldurilor și spatelui în timpul exercițiilor. Canotajul, înotul și eliptica sunt tipuri de exerciții cu impact redus, care sunt mai ușor pentru articulații.

Minimizați numărul de zile în care porți tocuri – Încearcă să adaugi pantofi sau pantofi la selecția ta de pantofi.

Alegeți un toc mai scurt – Tocurile de doi inci sau mai puțin exercită o presiune mai mică asupra articulațiilor.

Întinde-ți gambele înainte și după purtarea călcâielor – Acordă-ți timp pentru lungi sau alte metode de întindere a gambei.

Așezați perne în pantofi și tocuri – Faceți alegerile de pantofi mai confortabile pentru picioare.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro