Oficialii Ministerului de Afaceri Externe le recomandă turiștilor români să își ia toate măsurile de precauție atunci când călătoresc. Printre acestea se numără și completarea docuemntului solicitat de către autoritățile elene. Conform regulilor anunțate, Grecia impune tuturor turiștilor care transiteaza țară completarea unui formular tipizat.

Grecii impun condiții

Românii care pleacă în vacanță în Grecia sunt nevoiți să completeze documentația solicitată de statul elen. Grecia a anunțat încă de la relaxarea măsurilor că fiecare turist ce intră în stat să completeze un formular unic de înregistrare. În acest mod, autoritățile vor putea ține sub control numărul persoanelor care intră și ies din țară. În contextul epidemiologic actual Grecia a impus și alte măsuri de prevenție în unitățile de cazare. Oficialii Ministerului de Externe au motivat indicațiile că scurtare a timpului de așteptare la granița.

„Pentru a evita timpi suplimentari de aşteptare la frontieră, este important că cetăţenii români să completeze acest formular anterior deplasării şi să obţînă în timp util codul de confirmare a înregistrării, care va trebui prezentat la frontieră”, arată sursă citată.

Formularul poate fi descărcat direct de pe siteul https://travel.gov.gr. După completarea acestui documnet fiecare solicitant primește pe adresa de mail codul unic de înregistrare. Acesta trebuie prezentat la punctul de trece în statul ele, autorităților. Îndemnul autorităților române în acest sens vine în urmă cozilor uriașe formate la granițele Bulgaria – Grecia. încă de la 1 iulie, când au fost anunțate măsurile de relaxare turiștii s-au înghesuit să ajungă în vacanță. acest fapt a dus la formarea cozilor kilometrice la frontieră.

Ministrul Afacerilor Externe a discutat recent și cu omologul sau elen cu privire la această situație.  Oficialul a cerut identificarea unor soluții care să scurteze timpii de așteptare a românilor la punctele de trecere. în demers a fost implicată și Ambasada româniei în Atena dar și Ambasada Greciei la București.