De multe ori întâlnim afecțiuni medicale ciudate la oameni și animale. Aceste afecțiuni ies în evidență pe măsură ce schimbă aspectul pacientului. În timp ce uneori oamenii încep să arate parțial ca animalele, există și incidente când animalele arată ca oameni. 

Un pui de capră născut cu o „față asemănătoare cu cea a unui om” i-a uimit pe localnicii dintr-un sat din India. Potrivit medicului veterinar din acel loc, capra mutantă are o afecțiune numită „dispepsie a capului” – care reprezintă una din 50.000 de nașteri de animale și este mai frecventă la bovine.

Capra mutantă pare să aibă o structură facială antropomorfă, sau o „față umană” deformată, o blană albă, groasă și ochi de cristal închiși în inele negre.

Capra cu chip uman

Sursa: Social media

Sătenii s-au adunat la reședința boierului din satul indian, care a declarat că este pentru prima dată când vreunul dintre animalele fermei sale – inclusiv un bivol și șapte capre – a născut.
Medicul veterinar a declarat că, capra are o afecțiune rară numită „dispepsie a capului”, care reprezintă una din 50.000 de nașteri de animale și este mai frecvent raportată la bovine decât la capre.

Această anomalie medicală se caracterizează prin umflarea capului animalului – al cărei termen medical este „hidrocefalie” – și este, de obicei, fie rezultatul unei deficiențe de vitamina A la mamă în timpul sarcinii, fie al administrării unui medicament greșit mamei în timpul sarcinii.

Pe scurt, hidrocefalia reprezintă acumularea de lichid în interiorul creierului. Această afecțiune este cauzată fie de o problemă de drenaj, fie de o problemă de supraproducție.

Datorită feței sale deformate, capra poate fi hrănită doar cu o seringă. Se știe că una din 50.000 de nașteri de animale are această tulburare și este mai frecventă la bovine decât la capre.

În 2020, o capră mutantă cu față umană a ajuns să fie venerată în satul Nimodia din Rajasthan.
Antilopa domesticită arăta în mod ciudat ca un om bătrân și morocănos. Antilopa domesticită arăta în mod ciudat ca un om bătrân și morocănos, datorită unui defect congenital nefericit.