Dragi români! Dacă v-ați întrebat vreodată ce face statul cu banii voștri, iată aici un adevărat exemplu. O serie de angajați de la Ministerul Culturii sunt detașați ilegal și au salarii de peste 13.000 de lei.
În acest sens, Sindicatul Angajaților a venit cu rugămintea la executivul Orban de a face ample verificări.
Sindicatul „Culturalia ” îi cere lui Orban să solicite Corpului de Control al Secretariatului General al Guvernului la Ministerul Culturii, să facă verificări cât de repede se poate.

Reclamă

„Auditul financiar asupra contului anual de execuţie a bugetului de stat pentru anul 2018 a scos la iveală faptul că 14 persoane, printre care chiar hair stylişti, au fost detaşate în Ministerul Culturii, de la societăţi comerciale, cu încălcarea legii. Aceste persoane au primit salarii de aproape trei ori mai mari, faţă de cât prevede grila de salarizare din Ministerul Culturii, raportată la Legea 153/2017, privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice”, se arată în comunicatul transmis astăzi de sindicatul „Culturalia”.

Situația aceasta nu este singura. La ora actuală, în ministerele din România sunt mii de angajați detașați de pe alte posturi care nu au nicio legătură cu instituțiile publice în care lucrează, iar majoritatea sunt angajați pe nepotisme.

Reclamă