Deși în cele mai comune locuri oamenii se folosesc de scări interioare, precum casele, mall-uri sau alte clădiri, în România exista in sat unde oamenii se folosesc de o scară pentru a ajunge la casele lor.
Scările sunt o improvizație lângă stâncile dinaintea satului. Aceasta este singura modalitate prin care localnicii pot ajunge la casele lor. Localitatea se numește Ineleț și este un sat din județul Caraș-Severin. Aceasta face parte din comuna Cornereva ce cuprinde 40 de sate în total.
Drumul până la sat este de două ore
Ineleț este un loc uitat de lume, unde oamenii se descurcă fiecare cum poate din cauza accesului greu. Este unul dintre cele mai izolate sate. Situat în munții Cernei din județul Caraș-Severin, accesul către sat se face pe patru scări improvizate care au o lungime de 100 de metri. După ce urci scările va trebui să mergi aproximativ două ore pe jos printr-o pădure, abia apoi se ajunge la sat. Deși scările sunt construite în urmă cu zeci de ani, cei ce le folosesc nu se îndoiesc de ele.
În acest loc uitat de lume nu există curent electric. Comunitatea este formată din câteva zeci de case care sunt împrăștiate pe munte. Locuitorii folosesc lămpi cu gaz pe timp de noapte și se aprovizionează cu alimente o dată la ceva timp. Cel mai apropiat magazin este la două ore de mers.
Se respectă tradițiile, iar locuitorii încă poartă opinci. Deși pare surprinzător, în Ineleț există și o școală care este funcțională, unde învăța câțiva copii. Există și o biserică unde un preot vine o dată la două săptămâni pentru a face o slujbă.
Mai există o cale de acces, în afară de scări. Un drum prin pădure, la distanță de 16 kilometri de Băile Herculane ar putea fi mult mai util pentru locuitorii satului. Populația este îmbătrânită și au preferat să rămână în casele lor, deși nu au condiții prea bune, precum lipsa curentului electric sau alte facilități. Deși pare mai ușor, locuitorii evită să meargă pe aici fiindcă este mai lung și ar trebui să parcurgă aproximativ patru ore pe jos.