Fernando de la Caransebeș a fost un fenomen când a lansat prima sa piesă în 2010. 

Toată lumea știa de melodia „M-am căsătorit” a lui Fernando. Deși acesta nu avea pic de voce muzicală, a intrat rapid în atenția publicului larg și a căpătat mare succes. După ce a fost ținta glumelor mai mulți ani, acesta a intrat în anonimat și a făcut o schimbare radicală asupra lui. S-a apropiat de biserică și de Iisus Hristos. Fernando nu a mai cântă manele, ci doar rugăciuni adresate lui Dumnezeu. Acesta s-a pocăit, s-a căsătorit, dar mariajul nu a ținut mult și a divorțat. Fernando nu a stat deoparte de lumea antreprenoriatului și și-a deschis o afacere.

„Har și pace sfântă tuturor! Eu sunt Fernando de la Caransebeș pentru cei ce mă cunosc. Acesta este contul meu de TikTok. Cei ce doriți, puteți să dați urmărire, follow pentru a împărtăși niște cuvinte sfinte adevărate cu voi, spre slava și gloria Împăratului Nostru Iisus Hristos! Fiți binecuvântați și o seară frumoasă vă doresc!”

Fernando l-a inspirat pe Mihai Bendeac să creeze personajul intitulat cu același nume, pentru emisiunea ”În puii mei.” Juratul de la iUmor a reușit să-l scoată pe Fernando din obișnuit și să-l ducă la rarg de comedie pură. Personajul a ajuns extrem de cunoscut și de apreciat.

Cu ce se ocupă acum Fernando de la Caransebeș

Fernando de la Caransebeș vrea să dea lovitura cu porumbelul său Fernandel. Acesta și-a scos porumbelul la licitație și își dorește să obțină un milion de euro, sumă exagerată ar spune unii. Fostul cântăreț își dorește să intre în lumea afacerilor așa cum se cuvine și s-a gândit la porumbeii de cursă lungă. Acesta își dorește o soție pentru Fernandel și s-a dus să caute o pereche porumbelului.

„Va avea o soție foarte puternică. O porumbiță tot asa, de super top maraton. Visul meu cel mai mare este sa-mi deschid o crescatorie de porumbei. Eu sunt Fernando de la Caransebes, el este Fernandel!”, a spus Fernando de la Caransebeș.