Administrația Fondului de Mediu anunţă pentru 2020 un nou program pentru români. Sunt numai veşti bune pentru românii care vor să aducă un plus locuinţelor pe care le deţin, din punct de vedere al energiei electrice. Astfel, toţi doritorii ar putea primi prin AFM sume de până la 15.000 de euro.

Programul se numeşte Casa Eficientă Energetic şi ar putea prinde contur chiar în 2020.

 ”Avem un buget total de 429 de milioane de lei și ne-am programat să avem între 6.000 și 8.000 de beneficiari”, a precizat ministrul Mediului, Costel Alexe.

potrivit Evz, proiectul ar urma să finanțeze sisteme de încălzire, iluminat ecologic și sisteme de izolație termică. De asemenea, instituțiile publice ar putea accesa și ele fonduri pentru achiziționarea de echipamente eficiente energetic, însă pentru acestea, bugetul va fi separat. Acest buget este calculat la 384 de milioane de lei. Momentan însă programul Casa Eficientă așteaptă să fie inclus într-un proiect de act normativ, adoptat de autorități, iar apoi publicat în Monitorul Oficial, pentru a deveni operațional.

În trecut, un alt program de acest gen a fost binevenit pentru români. Este vorba despre Casa Verde, programul prin care oamenii şi-au putut achiziţiona panouri fotovoltaice.
Share.