Iarna se apropie cu pași repezi, iar românii se gândesc la tot felul de soluții pentru a face economie, în contextul creșterii tot mai dese a facturilor la gaze și energia electrică. 

În ultimul an, la noi în țară, prețurile au explodat pur și simplu, la absolut orice. Fie că vorbim despre utilități, hrană, combustibil sau chirii, prețurile sunt foarte mari, iar românii nu mai fac față valurilor de scumpiri. Sunt oameni care se văd puși în situația în care trebuie să aleagă, dacă să își mai cumpere medicamente sau să-și cumpere mâncare. De distracții, cum ar fi vacanțe sau o ieșire la un restaurant, nici măcar nu mai poate fi vorba. 

În contextul tot mai multor declarații de la specialiștii din energie care fac apel la români și îi avertizează că urmează o perioadă extrem de grea, oamenii caută tot felul de soluții pentru a putea face față valului de scumpiri care va urma. Astfel, românii au început să caute persoane cu care să împartă costul utilităților, conform Digi24. 

Ce soluție au găsit românii pentru a reduce cheltuielile

Dacă în anii trecuți numai studenții își căutau un coleg de apartament cu care să împartă cheltuielile, se pare că acum au început și adulții de toate vârstele să ajungă la această metodă. Deja mulți români s-au mutat cu o persoană cunoscută sau nu pentru a reduce la jumătate cheltuielile. 

Așadar, una dintre soluțiile găsite de români pentru a se putea descurca cu banii a fost să se mute cu persoane străine. Așa s-ar reduce costul chiriei și al utilităților.
Agenții imobiliari primesc o mulțime de cereri de acest fel, de multe ori ei fiind cei care îi pun în legătură pe oamenii interesați să aplice această metodă. 

Incredibil! Ce soluție au găsit românii pentru a face față cheltuielor mari. Există riscuri uriașe!

Există riscuri destul de serioase

Totuși, chiar dacă la prima vedere beneficiile sunt destul de mari, ar trebui să luăm în calcul și sfaturile psihologilor. Specialiștii spun că pe termen lung, acest fenomen de a te muta cu o persoană străină doar pentru a reduce cheltuielile poate duce la apariția unor probleme serioase, mai clar dacă cele 2 persoane care ajung să locuiască împreună nu sunt compatibile în locuință, pot să apară tot felul de neînțelegeri, certuri, iar toate acestea își pot pune amprenta în mod negativ asupra calității vieții. 

„Ar putea apărea tensiuni la nivel de stil de viață, când ne culcăm, la ce oră ne culcăm sau ne trezim, cine face curat și când, cum, cât, deci cumva cred că apar aceste sarcini gospodărești pe lângă, nu știu, să zic așa, diferențele de personalitate. Prin urmare cred că aceasta ar putea fi principala consecință, posibila rupere a relațiilor sau o deteriorare a relațiilor.”, este de părere Mara Miclea, psiholog, potrivit digi24.ro.  

 Drept urmare, specialiștii ne recomandă să analizăm bine situația înainte de a lua o astfel de decizie.

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.