Vezi ce a pățit o femeie după ce s-a vaccinat.

A ajuns în comă după vaccin. O femeie în vârstă de 46 de ani, a dezvoltat simptome traumatizante și supărătoare care au dus-o în comă timp de patru zile după ce a primit vaccinul AstraZeneca anul trecut.

Femeia a fost diagnosticată ulterior și cu sindromul Guillain-Barre. Aceasta este o afecțiune extrem de dureroasă. Persoana în cauză a relatat că a primit vaccinul covid-19 în luna mai a anului 2021. Mai apoi,  a început să aibă simptome ușoare, precum amețeli, dureri de spate și furnicături la degetele de la picioare și la limbă .Femeia a spus că s-a prăbușit într-o zi și a fost spitalizată de urgență, unde a fost pusă pe un ventilator.

A ajuns în comă după vaccin

Sursa: Social media

Ulterior, ea a fost diagnosticată cu o afecțiune în care sistemul său imunitar a început să atace nervii. Acest lucru a explicat furnicăturile de la mâini și picioare. Tulburarea nu a avut nevoie de mult timp pentru a se răspândi peste tot, paralizându-i întregul corp.

„Viața mea s-a schimbat complet. Nu dorm și am dureri constante. A fost o călătorie lungă și simt că, dacă nu aș fi făcut vaccinul, viața mea ar fi fost normală.” a declarat femeia.

Într-o declarație, AstraZeneca a precizat că „siguranța oricărei persoane care ia vaccinul AstraZeneca este primordială, iar autoritățile de reglementare au standarde clare și stricte pentru a asigura utilizarea în siguranță a tuturor medicamentelor, inclusiv a vaccinurilor”.

Agenția Europeană pentru Medicamente a dezvăluit că, de la lansarea sa, aproximativ 69 de milioane de doze de vaccin AstraZeneca Covid au fost administrate persoanelor din Europa. De asemenea, s-a precizat că au fost raportate aproximativ 360.000 de cazuri de efecte secundare.

În cadrul unui studiu, peste 23.000 de pacienți au primit vaccinul AstraZeneca. Cele mai des raportate efecte secundare au inclus dureri de cap, oboseală, febră, frisoane și greață.

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.