Nicolae Ceaușescu avea un loc preferat care între timp i-a adus niște tabieturi speciale. Regretatul dictator al României nu putea sta departe de locul cu pricina, astfel că acesta ajunsese să plece obsesiv din București pentru a-l vizita de fiecare dată. Despre ce loc este vorba și care au devenit ulterior obiceiurile liderului comunist, veți afla în articolul nostru.
Se pare că Nicolae Ceaușescu căpătase o obsesie pentru acel loc care se află și astăzi în județul Olt. Acesta devenise fără doar și poate locul pe care fostul lider al țării îl vizita foarte des. Ba mai mult, a continuat să-l fascineze multă vreme pe dictator.
Unde se află locul de care Ceaușescu devenise obsedat
Este vorba despre un loc care reprezenta o afacere de familie și care a luat naștere în urmă cu mai bine de 300 de ani. Locul cu pricina a continuat să-l fascineze pe Nicolae Ceaușescu foarte multă vreme, devenind astfel obsedat de locul aparte. Geamul fumuriu pe care scria „Firma Atletul albanez. Cofetărie”, i-a captat atenția fostului lider comunist. Gelateria, căci asta era de fapt, se află și acum în Slatina, județul Olt, pe strada Dinu Lipatii, loc în care a copilărit celebrul pianist.
Prăvălia, deși foarte mică, aducea prin împrejurimi un miros de zahăr și era cunoscut sunt numele „La turci”. Mica afacere cu înghețată și bragă a început în anul 1912. Atunci când intrai în prăvălie, aveai senzația că trăiești un vis. Obiectele de decor erau specifice acelei perioade. Scaunele din lemn, mașinăria de bragă și citronadă te duc departe de prezent, iar spre uimirea multora, acestea funcționează perfect, la fel ca atunci.
Ce tabieturi avea Nicolae Ceaușescu în acea perioadă
Fostul președinte căpătase anumite obiceiuri, odată cu vizitele la locul său preferat. Gelateria a primit de-a lungul timpului o mulțime de personalități, printre care și fostul lider comunist. Aceasta a fost singura afacere cu capital privat din țară. Nicolae Ceaușescu obișnuia să ceară paharele de bragă direct din mașină, o decapotabilă a acelei perioade.
,,Era mai zarvă în ziua aceea, o mulțime de mașini ședeau în coloană. Noi ne-am dus să îi servim cu paharele de bragă direct în mașină. Îmi amintesc că era o decapotabilă și noi nu mai văzuserăm asta la vremea aceea.
Tata a vorbit cu ei, el îl și cunoștea pe Ceaușescu fiindcă și-a făcut ucenicia la o cizmărie de lângă prăvălie. După ce i-am servit, se făcuse o îmbulzeală de vai și amar, acum, toți voiau să bea bragă.”, spune Hashim Memish, unul dintre proprietarii prăvăliei.