La noi în țară, șoferii s-au obișnuit să conducă așa cum vor, fără să țină cont de recomandările oamenilor legii sau de prevederile Codului Rutier.

Așa am ajuns ca noi, românii, să ne aflăm în primele locuri într-un clasament sumbru în Europa.  

În România mor cei mai mulți oameni, anual, în accidente auto grave. Cauzele sunt multe, însă inconștiența șoferilor primează. O tragedie de acest a avut loc, recent, în Bacău. Un accident mortal s-a produs în județul Bacău, în urma căruia un șofer a murit pe loc. Imaginile au fost surprinse pe camera de bord a altei mașini aflate în trafic.   

Accident grav în Bacău

În video se vede cum unul dintre șoferi a schimbat banda de mers fără să se asigure. Acesta a intrat pe un drum principal, dintr-un drum secundar. De pe banda unu a vrut să treacă pe banda doi și mai apoi pe celălalt sens de mers. El nu a ținut cont de regula de circulație care prevede o distanță de 50 de metri atunci când se schimbă banda de mers.  

În acel moment, bărbatul este lovit din plin de un autoturism condus de o femeie de 44 de ani, care circula regulamentar pe banda a doua. Medicii sosiți la fața locului nu au putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat. În acest caz a fost deschis un dosar penal.  

Inconștiența la volan ucide! Accident grav în Bacău: Un șofer și-a pierdut viața din cauza neatenției

Aproape 5.000 de accidente grave în 2021, în România

În anul 2021, în România, au avut loc 4.915 de accidente rutiere grave în care au murit 1.780 de oameni. Alte 3.790 de persoane au fost grav rănite. De asemenea, 2.235 de persoane au fost rănite ușor. Din nefericire, România este țara din Europa în care mor cei mai mulți oameni în accidentele rutiere de pe șosele.   

Cauzele sunt multe. În multe cazuri, sancțiunile sunt ușor de acceptat, iar amenzile destul de mici pentru încălcarea legii. Infrastructura la pământ face și ea parte din aceste motive, însă pe primul loc se află clar, inconștiența șoferilor.  

Potrivit unor statistici oficiale, tinerii sunt principalii vinovați pentru accidentele grave care se petrec la noi în țară.