Coronavirusul a creat în lumea întreagă  pandemie. Marea majoritate a țărilor afectate au luat măsuri drastice pentru a lupta împotriva virusului. Sunt totuși șefi de stat care nu i-au în serios ceea ce se întâmplă în lume, iar măsurile luate sunt aproape inexistente.

Reclamă

Alexander Lukashenko, președintele Belarusului, este cel care sfidează coronavirusului în fața tuturor. Mai mult, este singura țară care nu a anulat anulat meciurile sportive. Iar pentru a arăta tuturor modul în care vede el lucrurile, în weekend a disputat un meci de hochei la Minsk cu echipa prezidențială. La finalul meciului, șeful statului a afirmat că „sportul este cel mai bun antivirus”.

„Mai bine să mori în picioare decât să trăieşti în genunchi. Dacă mă poate împiedica ceva să joc hochei? Este posibil, însă de ce? Nu înţeleg. Nu există niciun virus aici. Vedeţi, vreunul ?”, a întrebat-o Lukashenko pe ziarista care l-a intervievat după joc, scrie Agerpres.

„Este un patinoar de hochei pe gheaţă. Este tot ceea ce e mai bun pentru sănătate. Nu există nimic mai bun decât sportul în aceste condiţii şi este cel mai bun antivirus.

Aici nu sunt virusuri. Aceasta este un frigider. Hocheiul pe gheaţă este un remediu antivirus”, a adăugat preşedintele Belarusului.

Belarus refuză măsurile de izolare

Aflat în funcție din 1994, preşedintele Alexander Lukashenkoa refuzat categori măsurile de izolare și de închidere a granițelor. El consideră că panica este mai periculoasă decât virusul în sine. Mai mult, peședintele îndeamnă populația să nu renunțe la activitățile obișnuite, să meargă la muncă și la câmp. Tractoarele produse chiar de ei nu trebuie lăsate, întrucât „tractorul vindecă pe toată lumea”.

“Coronavirusul este doar o nouă psihoză, de care vor profita unii oameni şi care le va face rău altora. Lumea civilizată înnebuneşte.

Este o stupiditate totală să închizi graniţele. Panica poate fi mai dăunătoare decât virusul în sine”, spunea Alexander Lukashenko săptămâna trecută.

Cu toate că nu au fost luate măsuri drastice la fel ca în alte țări, Belarus are doar 152 de persoane infectate, nefiind înregistrat încă nici un deces.