Pentru pisici, brazii de Crăciun trebuie să arate ca niște zone de joacă uriașe pline cu obiecte strălucitoare și luminoase

 Din păcate, pomii de Crăciun reprezintă un pericol pentru pisici și pot provoca o mulțime de catastrofe. Dacă îți aduci cu entuziasm acasă primul brad de Crăciun ca proprietar de pisică, așteaptă vezi cum reacționează pisica. După aceea, poți decide ce măsuri de precauție trebuie să iei pentru a-ți proteja pisicuța și ornamentele.

Ce poți să faci

Pixabay.com

1. Alegeți bradul cu înțelepciune

Dacă vă gândiți la un pom de Crăciun natural, fiți conștienți de faptul că seva din copac poate fi otrăvitoare pentru animalele de companie.

Cei cu pisici care sunt predispuse să ciugulească obiecte interzise ar trebui să ia în considerare un copac artificial. Dacă pisicuța dvs. dă semne că ar vrea să se cațere în copac, alegeți un brad mai mic care va provoca mai puține daune atunci când este răsturnat. Cel mai bun brad de Crăciun pentru casele cu pisici ar putea fi un brad mic de masă.

2. Înfășurați baza bradului cu folie de aluminiu

Un obstacol eficient pentru a ține pisicile departe de un pom de Crăciun este folia de aluminiu. Înfășurați trunchiul copacului și baza în întregime cu folie de aluminiu. Deoarece majoritatea pisicilor nu suportă sunetul foliei sau senzația de a-și înfige ghearele în ea, își vor păstra distanța față de brad.

3. Decorează cu cap

Dacă bradul tău este acoperit cu sclipici, globuri strălucitoare, nu va mai conta nimic: pisica ta a găsit raiul când ți-a văzut bradul. Pentru un brad de Crăciun mai prietenos cu pisicile, nu agățați nicio decorație care se poate sparge pe jumătatea inferioară a bradului. Și, dacă este posibil, ține ramurile cele mai de jos ale copacului libere de toate ornamentele și potențialele tentații.

Gandeste-te la asta. Din perspectiva pisicii tale, un brad de Crăciun poate fi cel mai bun cadou posibil. Sărituri! Alpinism! Dat jos ornament! Cu alte cuvinte, pur și simplu nu este realist să crezi că pisica ta nu va încerca să urce în copac și să se joace cu decorațiunile. Decât dacă este în vârstă, infirmă sau supraponderală. Așa că păstrați pisicuța în siguranță luând câteva măsuri de precauție pentru a vă proteja bradul de Crăciun.