Se spune adesea că viața în New York este imprevizibilă, dar nimeni nu se aștepta la un incident de proporțiile celui petrecut joi după-amiază.

Un tren de metrou, plin cu pasageri, a deraiat după o coliziune cu un alt tren, provocând rănirea a peste 20 de persoane. Acest incident ridică întrebări serioase despre siguranța sistemului de transport public și starea infrastructurii sale.

Momentul Coliziunii

Pe Upper West Side, în jurul orei 15:00, un tren 1, transportând aproximativ 300 de pasageri, a intrat în coliziune cu un alt tren al Autorității Metropolitane de Transport, care nu era în serviciu. La bordul celui de-al doilea tren se aflau patru lucrători. Incidentul a avut loc în apropierea stației de pe strada 96. Termenul „deraiere” înseamnă că cel puțin o roată a trenului a ieșit de pe șină.

  • Ce a cauzat incidentul? Fotografii postate pe rețelele de socializare arată trenul de pasageri parțial ieșit de pe șină, într-o zonă cu un mecanism de schimbare a șinelor.
  • Căutarea cauzelor: Oficialii spun că nu există semne imediate de defecțiune a echipamentului și investighează dacă a fost vorba de o eroare umană.

Mărturiile șocante ale victimelor

Evelyn Aguilar, în vârstă de 19 ani, aflându-se în drum spre casă, spre Brooklyn, descrie scena ca fiind „înfricoșătoare”. „Lucrurile oamenilor zburau prin tren. Mi-am lovit capul de geam, apoi de un stâlp,” a declarat ea pentru New York Daily News.

Richard Davey, președintele tranzitului din New York City pentru MTA, a confirmat că trenul neîn serviciu fusese oprit din cauza activării mai multor frâne de urgență, iar lucrătorii erau la bord pentru a reseta frânele.

Sistemul de Metrou în Declin?

  • Probleme vechi, consecințe noi: Sistemul de metrou din New York, cunoscut pentru problemele sale, inclusiv întreruperi de curent și probleme de semnalizare, se confruntă cu o criză fiscală.
  • Impactul pandemiei: Scăderea numărului de călători și a veniturilor în timpul pandemiei a agravat situația, deși bugetul recent al statului a ajutat agenția să își echilibreze bugetul.

Coliziunea a oprit serviciile pe liniile 1, 2 și 3 în majoritatea Manhattanului. Echipele lucrau joi noapte pentru a curăța șinele și sperau să reia serviciul până vineri dimineața, dar nu era garantat. Pompierii au ajutat la evacuarea pasagerilor din trenul aflat în serviciu și a altor câteva sute de persoane dintr-un alt tren care a trebuit să se oprească în tunel din cauza coliziunii.

Departamentul de Poliție din New York a anunțat că șapte pasageri și un membru al echipajului au fost transportați la spitale. Cel puțin 20 de vehicule de urgență au fost la fața locului, inclusiv poliție și pompieri