Reclamă
Reclamă

Armata israeliană se confruntă cu un nou scandal după ce o patrulă din Cisiordania a fost filmată în timp ce transporta un palestinian rănit pe capota unui vehicul militar, în loc să-l ducă la ambulanță.

Scenele surprinse arată cum militarii trec pe lângă două ambulanțe, fără să oprească pentru a oferi răniților îngrijiri medicale. Incidentul a avut loc în timpul unui raid în orașul Jenin, conform informațiilor distribuite pe rețelele sociale.

Într-un comunicat, Forțele de Apărare Israeliene (IDF) au recunoscut că forțele lor au încălcat protocolul prin legarea unui palestinian rănit în fața vehiculului militar. „În această dimineață [sâmbătă], în timpul operațiunilor de combatere a terorismului pentru reținerea suspecților căutați în zona Wadi Burqin, teroriștii au deschis focul asupra trupelor IDF, care au răspuns cu foc. În timpul schimbului de foc, unul dintre suspecți a fost rănit și reținut. Încălcând ordinele și procedurile standard de operare, suspectul a fost luat și legat pe un vehicul. Conduita forțelor armate din videoclipul în care este surprins incidentul nu este conformă cu valorile IDF. Incidentul va fi investigat și tratat în consecință,” se arată în declarația IDF.

Reclamă

Familia bărbatului rănit a declarat că atunci când au cerut o ambulanță, armata l-a luat, l-a legat de capota jeep-ului și a plecat.

Rănitul a fost în cele din urmă transferat în Semiluna Roșie pentru tratament. Martorii oculari au confirmat pentru Reuters că bărbatul este un localnic pe nume Mujahed Azmi.

Pe frontul din Gaza, armata israeliană a desfășurat un alt atac soldat cu aproape 40 de victime palestiniene, în două bombardamente despre care Israelul susține că vizau un comandant Hamas.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro