Un incident grav s-a petrecut recent la maternitatea din Botoșani. Un medic a fost atacat și alergat de rudele unei femei însărcinate. Reamintim că în urmă cu câteva săptămâni, o tânără însărcinată a murit, după ce a fost ignorată timp de șase ore de medicii care ar fi trebuit să îi salveze viața.

Incidentul a avut loc sâmbătă, la câteva zile după ce un bărbat a intrat cu toporul în unitatea sanitară. O tânără de 18 ani, cu sarcină la termen, a fost adusă la spitalul din Dorohoi, iar medicii au decis să o transfere la maternitatea din Botoșani pentru a-i aduce pe lume bebelușul prin cezariană.

Medici atacați de rudele unei femei însărcinate

În momentul în care tânăra a ajuns la maternitatea din Botoșani, a fost dusă la camera pentru Urgențe. Acolo, un medic de gardă a venit să o consulte și a solicitat mai multe analize.

Însă în timpul consultației, trei persoane, două femei și un bărbat, rudele gravidei, au intrat în cameră și au început să facă scandal, cerând medicului să o opereze imediat.

Doctorul, amenințat de aceste persoane, a reușit să fugă în sala de nașteri de la etajul 1, iar o asistentă a sunat la 112 pentru a cere ajutor. Jandarmii s-au deplasat imediat la fața locului și au reușit să calmeze situația și să aplaneze conflictul.

Incident grav la maternitatea din Botoșani! Un medic a fost atacat și fugărit de rudele unei tinere însărcinate

Între timp, tânăra a fost dusă în sala de nașteri și a fost supusă unei intervenții chirurgicale de urgență. Din fericire, a adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă.

Acest incident vine la scurt timp după ce o altă tânără, Alexandra Ivanov, și-a pierdut viața la maternitatea din Botoșani. Ea avea doar 25 de ani și a murit după nouă ore de la internare. Tânăra era însărcinată în luna a treia și a ajuns la spital cu ambulanța, după ce a acuzat dureri și hemoragie.