Reclamă
Reclamă

Un bărbat a fost împușcat mortal în centrul orașului german Hamburg, după ce ar fi încercat să atace suporteri olandezi dintr-un fanzone și a amenințat polițiștii cu un topor, potrivit oficialilor din oraș. Incidentul a avut loc înainte de meciul Polonia – Olanda, primul meci al zilei de la Euro 2024, conform BBC.

Polițiștii au declarat că l-au împușcat și l-au rănit grav pe bărbat, care primește îngrijiri medicale. Rapoartele din presă arată că incidentul s-a petrecut lângă o zonă dedicată suporterilor echipei de fotbal a Olandei.

Un comunicat al poliției arată că bărbatul i-a amenințat pe polițiști cu un topor și un „dispozitiv incendiar”. Atacul ar fi avut loc în jurul orei 12:30, ora locală, pe Reeperbahn, o stradă principală din oraș. Rory Smith, corespondentul șef de fotbal al New York Times, a declarat că incidentul a avut loc pe Reeperbahn, la doar câteva sute de metri de fanzone-ul olandez.

Reclamă

Jurnalistul BBC Sport, Gary Rose, care se află și el la Hamburg, a declarat că pregătirile merg așa cum era planificat pentru meciul dintre Polonia și Olanda. Stadionul se află la aproximativ opt kilometri de centrul orașului, unde s-a întâmplat incidentul.

Aproximativ 30.000 de fani olandezi se află în Hamburg și probabil un număr similar de polonezi.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro