Într-o postare pe Facebook, senatorul PSD Daniel Zamfir a făcut declarații incendiare la adresa liderilor PNL, acuzându-i că trădează principiile.

Zamfir a menționat că în cadrul unei ședințe a PNL, majoritatea liderilor au reproșat președintelui Ciucă că partidul se află la cheremul PSD-ului.

Cu toate acestea, senatorul remarcă faptul că aceiași lideri au făcut parte din echipa câștigătoare a lui „superman”, care și-a asumat în PNRR reformele fiscale pe care acum premierul Ciolacu este obligat să le implementeze pentru a obține fondurile din PNRR.

Atac dur la adresa liberalilor

„Dragi PNL-işti, cu fundul-n două luntri, nu mai merge. Aflăm de la şedinţa PNL că majoritatea liderilor i-au reproşat preşedintelui Ciucă că partidul e la cheremul PSD. Liderii ăştia care-i reproşează lui Ciucă, se fac că uită că tot ei erau liderii care erau în echipacastigatoare a lui superman care şi-a asumat în PNRR să facă fix reformele fiscale pe care premierul Ciolacu e obligat să şi le asume acum că să luăm banii din PNRR. Aud acum de la unii liberali că nu vor să încalce nu ştiu ce principii liberale şi că au o linie roşie. Păi, linia asta roşie de care vorbesc, nu puteau să o pună pe masă Comisiei Europene la negocierea PNRR?”, scrie pe Facebook Daniel Zamfir.

Cea mai bună veste dată de premierul Marcel Ciolacu! O anumită categorie de români vor primi bani de la stat și în 2024

Zamfir subliniază că unii liberali declară că nu vor încălca anumite principii liberale și că au o „linie roșie”. Cu toate acestea, senatorul se întreabă de ce această linie roșie nu a fost pusă în discuție în momentul negocierii PNRR cu Comisia Europeană. El sugerează că era momentul potrivit pentru a aduce în discuție aceste principii și pentru a le pune pe masă în negocieri.

„Ciolacu nu se joacă de-a guvernarea”

Senatorul PSD susține că premierul Marcel Ciolacu nu se joacă de-a guvernarea și că stabilitatea țării este mai importantă decât orice calcul politic. El îi îndeamnă pe colegii liberali să se hotărască și să decidă dacă susțin ceea ce liderul lor, Cîțu, a negociat în numele României cu Comisia Europeană în cadrul PNRR. Zamfir avertizează că refuzul de a se asuma acest acord ar duce PNL în același grup cu partidele de opoziție, useriști și auriștii.