Procesul penal împotriva fostului președinte Donald Trump a început la tribunalul din Manhattan, unde este acuzat de falsificarea înregistrărilor de afaceri legate de plățile făcute unui star de filme pentru adulți. Într-o declarație făcută în fața tribunalului, Trump a etichetat procesul drept o „vânătoare de vrăjitoare” orchestrată din motive politice. Primul martor, David Pecker, a fost audiat, oferind detalii despre rolul său în acoperirea scandalurilor pentru Trump.

Procurorul Matthew Colangelo a prezentat cazul ca pe o „conspirație criminală și o mușamalizare”, concentrându-se pe intenția de a influența alegerile prezidențiale. În apărare, avocatul lui Trump, Todd Blanche, a susținut nevinovăția acestuia, argumentând legalitatea acordurilor de confidențialitate și atacând credibilitatea martorilor procuraturii.

Judecătorul Juan Merchan a subliniat că Trump este presupus nevinovat și că decizia trebuie să se bazeze exclusiv pe probe. Totodată, în cadrul procesului ar putea fi abordate și alte acuzații anterioare împotriva lui Trump, inclusiv o amendă pentru defăimare și o condamnare pentru fraudă fiscală a Organizației Trump. Fostul președinte a pledat nevinovat la toate acuzațiile și a negat orice implicare cu Stormy Daniels.