Începutul de toamnă dă startul răcelilor din sezonul rece.

Muți sunt cei care se confruntă în această perioadă cu afecțiuni respiratorii, răceli și gripă. Dacă vrei să scapi rapid de răceală sau să o previi, soluția este ceaiul de ace de pin. Bioenergoterapeutul Lida Fecioru a explicat beneficiile acestui și modul în care se prepară.

Potrivit Lidiei Feciorul ceaiul de ace de pin face minuni. Acesta are numeroase proprietăți printre care se numără și calmarea inflamaților tractului respirator, ameliorarea durerilor de gât, tusei și afecțiunilor respiratorii grave. De asemenea, ceaiul din ace de pin este excelent și pentru tensiunea arterială.

„Ceaiul de ace de pin este foarte bun pentru tensiunea arterială. Ne putem face o perniţă de ace de pin pe care să o punem la cuptorul cu microunde pentru câteva secunde. Să o încălzim pentru 20-30 de secunde, şi să ne punem comprese când suntem răciţi, la gât, la sinusuri. Îndeosebi, ceaiul de ace de pin este bun pentru tensiunea arterială.”, a declarat Lidia Fecioru, la Antena 3.

 Începe sezonul răcelilor și trebuie să te pregătești! Iată ceaiul care te ține departe de orice virus
Pexels

Cum prepari ceaiul din ace de pin

Pentru o eficiență maximă și pentru o  imunitate cât mai bună, Lidia Fecioru recomandă o cură de patru luni cu ceai din ace de pin. Însă acesta se poate utiliza și doar ocazional atunci când simțiți că răceala vă dă târcoale.

„Acele de pin trebuie tăiate mai mărunt, se pun cinci linguri de ace de pin. Se pun două linguri de măceşe, măcinate, şi o lingură de coajă de ceapă. Se toarnă un litru de apă, se fierbe la foc mic zece minute.

Trecem prin sită sau printr-un tifon, iar peste cantitatea de ceai mai turnăm apă clocotită până ajungem la un litru. Această cantitate o împărţim în două. Câte 500 de mililitri, şi apoi bem două zile. Pentru două zile ne ajunge. Cura de tratament este cam de patru luni, iar apoi se bea doar la nevoie.”, a mai spus Lidia Fecioru.