Începe războiul intern în PNL! Un liberal le-a cerut demisia lui Lucian Bode și a lui Nicolae Ciucă. 

Un deputat din cadrul PNL a făcut o postare șocantă pe rețelele de socializare. Este vorba despre Dan Vîlceanu care a decis să le solicite demisia lui Lucian Bode și a lui Nicolae Ciucă din funcțiile pe care le ocupă. Totul a pornit din cauza acuzațiilor de plagiat apărute în cazul celor doi politicieni. 

Atât ministrul de Interne, Lucian Bode, cât și premierul României, Nicolae Ciucă, sunt acuzați că și-au plagiat tezele de doctorat. În ciuda acuzațiilor care s-au dovedit a fi adevărate, cel puțin în cazul lui Lucian Bode, niciunul dintre cei doi politicieni nu au renunțat la funcțiile pe care le dețin. 

Încep tensiunile în PNL

Dan Vîlceanu le spune politicienilor să se gândească la partid și să nu se mai agațe de funcții. De asemenea, el reamintește că și el și-a dat demisia în luna aprilie anul trecut din funcția de secretar general al PNL și cea de ministru. Atunci a considerat că „minima moralitate” îl obligă să fie solidar cu președintele formațiunii. 

El face referire la Florin Cîțu, despre care spune că a procedat la fel, ca urmare a „puciului organizat de Nicolae Ciucă și Lucian Bode”. 

„Şi eu, şi Florin Cîţu am considerat că e mai bine să plecăm noi decât să alimentăm un scandal care ar fi afectat grav PNL. Doi colegi de partid au demisionat din funcţia de ministru în urma unor subiecte de presă privind acuzaţii de plagiat pentru a nu face rău partidului. Există în schimb şi colegi care se agaţă de funcţii indiferent cât de mult rău fac PNL. Mă refer, evident, la Nicolae Ciucă şi Lucian Bode”, a punctat Dan Vîlceanu.

Un deputat din cadrul PNL a făcut o postare șocantă pe rețelele de socializare. Este vorba despre Dan Vîlceanu care a decis să le solicite demisia lui Lucian Bode și a lui Nicolae Ciucă din funcțiile pe care le ocupă. Totul a pornit din cauza acuzațiilor de plagiat apărute în cazul celor doi politicieni. 

Dan Vîlceanu le cere demisia lui Nicolae Ciucă și lui Lucian Bode

El amintește că de peste un an cei doi politicieni sunt subiectul unor acuzații de plagiat. El precizează că cei doi guvernanți au avut timp suficient la dispoziție pentru a demonstra că sunt acuzați pe nedrept, însă nu au făcut-o. Pe de altă parte, în ceea ce îl privește pe Lucian Bode, Universitatea „Babeș Bolyai” din Cluj Napoca a transmis că suspiciunile de plagiat în cazul lui Lucian Bode se confirmă. În acest context, Dan Vîlceanu a explicat clar că este momentul ca atât Lucian Bode, cât și Nicolae Ciucă, să demisioneze. 

Comisia de etică a UBB i-a solicitat lui Lucian Bode corecturi la teza de doctorat, dar și retragerea cărții publicate pe baza tezei. De asemenea, UBB a transmis că se vor sesiza consiliile naționale pentru demersurile suplimentare, în condițiile legii. 

În tot acest timp, deși i-a fost solicitat atât de Opoziție, cât și de proprii colegi de partid, Lucian Bode nu are de gând să demisioneze din funcția pe care o deține. 

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.