Reclamă

După o perioadă de vacanță, aleșii politici revin pe baricade. În câteva zeci de minute va începe prima ședință de Guvern din anul 2023. Reprezentanții partidelor politice urmează să se întâlnească astăzi la Palatul Victoria.

Ce se va discuta în ședința de Guvern de astăzi

Reprezentanții partidelor PSD, PNL și UDMR vor sta astăzi față în față în cadrul primei ședințe de Guvern din acest an. Coaliția de Guvernare pentru anul 2023 are mai multe puncte pe agenda de lucru. Unul dintre subiectele care ard în acest sens este legat de de proiectele de Lege din Educații. Liderii politici se vor întâlni în scurt timp la Palatul Victoria.

Ministrul Educației, Ligia Deca va lua cuvântul pentru a prezenta proiectele de Lege din domeniul Educației. Acest lucru se va întâmpla înainte ca cele două acte normative să fie incluse pe agenda Guvernului pentru anul 2023.

Drafturile de lege pe marginea cărora vor fi astăzi inițiate discuții au legătură cu învățământul preuniversitar și universitar. Ambele proiecte au fost elaborate de fostul Ministru al Educației, predecesor Ligiei Deca, Sorin Cîmpeanu.

Asupra formatului celor două drafturi de lege a intervenit actualul ministru. Cel care a avut înainte această funcție, Sorin Cîmpeanu a demisionat anul trecut după începerea anului școlar.

Ligia Deca va expune proiectele, iar după ce are acceptul liderilor Coaliției le va prezenta și în ședința de Guvern. Următorul pas este ca ambele acte normative să ajungă în Parlament pentru dezbatere.

Acte normative „cu cântec”

Fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu a avut parte de un val de critici după ce a elaborat cele două proiecte. Unul dintre acestea avea la bază desființarea instituției care se ocupă cu analizele suspiciunilor de plagiat. Aceasta poartă numele de CNATDCU. Totodată, conform proiectului, plagiatul ar fi putut să se prescrie după trei ani. Cîmpeanu a demisionat din scaunul pe care îl ocupa purtând aceeași acuzație, respectiv cea de plagiat.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro