Astăzi a început postul Crăciunului 2022! Iată ce alimente aveți voie să consumați și care sunt alimentele interzise. 

Postul Crăciunului 2022 începe pe data de 15 noiembrie. Preoții spun că postul, în sinea lui, este o faptă de virtute și o formă de pocăință. Așadar, toți credincioșii care vor să țină post trebuie să știe care sunt alimentele total interzise în această perioadă. 

În momentul în care începe Postul, în general, toți credincioșii trebuie să renunțe la carne, de orice fel, lactate și ouă. Postul Crăciunului este unul dintre cele mai importante posturi de peste an, motiv pentru care credincioșii îl respectă cu strictețe. Chiar dacă este o perioadă dificilă, și nu mulți reușesc să o ducă la bun sfârșit, este și o perioadă în care ni se purifică atât psihicul, cât și trupul.  

Care sunt alimentele permise în Postul Crăciunului 2022

Așadar, în perioada de post, oamenii au voie să mănânce fructe și legume de orice fel, cum ar fi mazăre, cartofi, varză, ciuperci, semințe, tofu, etc. Dacă sunt persoane care nu pot renunța la lactate, în perioada de post pot opta pentru cele vegetale, cum ar fi lapte de soia sau de migdale.  

Începe Postul Crăciunului 2022! Care sunt alimentele interzise timp de 40 de zile
Sursa: Social media

Comparativ cu alte posturi din an, Postul Crăciunului este mai permisiv, fiindcă sâmbăta și duminica se face dezlegare la pește. De asemenea, marțea și joia este dezlegare la ulei și vin, ceea ce înseamnă că acestea pot fi folosite în prepararea diferitelor rețete. Reamintim că alcoolul este total interzis în post, cu excepția zilelor în care este dezlegare la vin. 

Ce înseamnă dezlegarea la pește

În ceea ce privește dezlegarea la pește, BOR spune că aceasta este o mângâiere pentru trup și o răsplată pentru zilele grele în care credincioșii postesc.  

Postul Crăciunului durează 40 de zile. În această perioadă, credincioșii nu au voie să mănânce sub nicio formă alimente de origine animală, cum ar fi carne, lapte, ouă, brânză, unt, etc. De asemenea, nu au voie să consume nici preparate care conțin aceste ingrediente, cum ar fi dulciuri.

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.