Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat vineri, la inaugurarea lucrărilor la Spitalul Regional de Urgențe din Iași, că această investiție, estimată la aproximativ 700 de milioane de euro, este cea mai importantă din regiunea Moldovei din ultimii 30 de ani. Rafila a exprimat într-o declarație optimistă că lucrările vor fi finalizate în termen de patru ani.

La eveniment au participat, alături de ministrul Sănătății, diverși oficiali din administrația locală și județeană, parlamentari, și șefi de instituții. Rafila a subliniat că dezvoltarea acestui spital reprezintă un efort considerabil, necesitând excavații de peste 500.000 de metri cubi de pământ și implică un parteneriat strâns cu universitățile de medicină din zonă.

„Ne aflăm în fața celui mai important obiectiv de investiții din Moldova din ultimii 30 de ani. Sunt convins că va fi gata la timp,” a afirmat ministrul Sănătății, Alexandra Rafila, evidențiind într-un ton optimist viitorul medical al regiunii.

Spitalul Regional de Urgență din Iași, situat pe un teren de 120.000 de metri pătrați, va fi dotat cu subsol, parter și cinci etaje, plus un heliport pe acoperiș. Unitatea medicală va dispune de aproape 1.500 de locuri de parcare și va angaja în jur de 3.000 de persoane.

Finalizarea construcției este programată pentru începutul anului 2027, marcând un pas semnificativ în ameliorarea infrastructurii medicale din întreaga regiune moldavă.