Spitalul Sfântul Pantelimon se confruntă cu un val de acuzații și începutul investigațiilor oficiale după moartea suspectă a 17 pacienți între 4 și 7 aprilie, în secția de Terapie Intensivă. Anchetele vizează, între altele, suspiciunile privind administrarea unor tratamente necorespunzătoare pacienților critici.

Rudele pacienților decedați au început să ia atitudine, raportând comportamente neprofesionale din partea personalului spitalului și lipsa transparenței în comunicarea stării de sănătate a pacienților. Un exemplu este fiica unui pacient ce relatează modul brusc în care a fost anunțată despre decesul tatălui său, după ce fusese informată că starea lui este stabilă. „Dimineața ne-a anunțat dna doctor de la etajul 2 că e în stare bună. La ora 3, după câteva ore, au anunțat decesul,” a spus aceasta.

Controversele au crescut după ce o asistentă a spitalului și directoarea de îngrijiri au semnalat suspiciuni legate de dozele de tratament folosite, susținând că acestea ar fi fost de până la 10 ori mai mici decât era necesar. Managerul spitalului a fost informat în scris despre aceste probleme.

Anchetele vizând aceste acuzații sunt în desfășurare, urmărindu-se clarificarea circumstanțelor deceselor suspecte și stabilirea responsabilităților. Până în acest moment, spitalul nu a oferit un răspuns oficial referitor la acuzațiile aduse.