Unul dintre cele mai populare restaurante din Snagov, Taverna Racilor, a fost în flăcări sâmbătă dimineața. Autoritățile au fost alertate imediat, iar Inspectoratul pentru Situații de Urgență București – Ilfov a trimis echipe de intervenție pentru a stinge incendiul și a evita o tragedie de proporții.

Marele incendiu care a cuprins Taverna Racilor a fost raportat în zona pontonului, o locație pitorească de pe malul lacului Snagov.

Potrivit primelor informații furnizate de ISU București – Ilfov, 13 persoane care se aflau în clădirea restaurantului au reușit să se autoevacueze înainte de sosirea pompierilor.

Incendiu la Taverna Racilor din Snagov

Pe lângă pompierii care s-au luptat cu flăcările, a fost necesară și intervenția mașinilor de descarcerare, în cazul în care existau persoane blocate în interiorul clădirii.

De asemenea, autoritățile au solicitat sprijinul Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD), pentru a acorda asistență medicală de urgență celor care ar fi avut nevoie.

Pentru a avea controlul asupra incendiului și a-l stinge cât mai eficient posibil, pompierii au acționat de pe două laturi ale clădirii și au folosit o autoscara specială pentru intervenții de la înălțime.

În plus, au creat un dispozitiv de protecție în spatele restaurantului, în zona pădurii, pentru a preveni răspândirea flăcărilor și a secundar.

Chiar și după ce flăcările principale au fost localizate, incendiul a continuat să se manifeste prin focare rămase și degajări mari de fum.

Totodată, au apărut și primele semne de risc de prăbușire a unor elemente de rezistență ale acoperișului, ceea ce a complicat și mai mult situația și a creat un pericol suplimentar pentru echipele de intervenție.

Până în prezent, autoritățile nu au putut stabili cauza exactă a incendiului. În următoarele zile, se va desfășura o anchetă amplă pentru a afla ce a declanșat acest tragic eveniment.

Este posibil ca un scurtcircuit sau o defecțiune a instalațiilor electrice să fi fost factorii care au generat focul, însă acestea sunt doar speculații în acest moment.