Un incendiu major a izbucnit la rafinăria Novoşahtinsk din sudul Rusiei, în urma unui atac cu dronă atribuit forțelor ucrainene. Guvernatorul regiunii Rostov pe Don, Vasili Golubev, a confirmat incidentul și a precizat că rafinăria a fost închisă temporar. „Serviciile de urgenţă sunt la faţa locului” şi „activitatea a fost suspendată”, a declarat Golubev pe Telegram, adăugând că incendiul a fost limitat la „100 m2”.

Rafinăria Novoşahtinsk se află la aproximativ zece kilometri est de granița cu Ucraina și este considerată una dintre cele mai importante instalaţii petroliere din sudul Rusiei. Conform autorităților, această rafinărie este ținta unor atacuri ucrainene în mod regulat.

În aceeaşi noapte, un alt atac cu dronă a avut loc într-un depozit de petrol din Stary Oskol, regiunea Belgorod, situată la nord de frontiera ucraineană. Viaceslav Gladkov, guvernatorul regiunii, a declarat că incendiul a fost „stins rapid” și nu au fost raportate victime. „Incendiul a fost stins rapid și nu s-au înregistrat victime”, a confirmat Gladkov.