Reclamă
Reclamă

Un incendiu este în curs de desfășurare la catedrala din Rouen, Franța, în departamentul Seine Maritime, a raportat BFM Normandie. Primarul orașului, Nicolas Mayer-Rossignol, a anunțat pe rețeaua de socializare X (fostă Twitter) că turla catedralei a fost cuprinsă de flăcări.

Originea incendiului rămâne necunoscută în acest moment, a specificat primarul, care a subliniat că „la fața locului au fost mobilizate toate mijloacele publice” pentru a stinge incendiul.

Catedrala a fost evacuată și un perimetru de siguranță a fost stabilit în jurul clădirii pentru a permite forțelor de intervenție să acționeze în siguranță.

Reclamă

Imaginile de la fața locului au stârnit emoții puternice și amintiri neplăcute despre incendiul care a devastat catedrala Notre Dame din Paris acum cinci ani. La 15 aprilie 2019, un incendiu violent a izbucnit în acoperișul catedralei pariziene, provocând prăbușirea turlei octogonale în formă de săgeată și afectând serios structura gotică a clădirii.

Catedrala din Rouen este considerată una dintre cele mai frumoase și importante din Franța. Este principalul monument al orașului și centrul administrativ al provinciei ecleziastice a Normandiei. Construcția de arhitectură gotică are rădăcini din Evul Mediu și include palatul arhiepiscopal și alte clădiri anexe, toate datând din aceeași epocă.

Forțele de intervenție continuă să lucreze pentru a stinge incendiul și a evalua pagubele provocate structurii istorice a catedralei.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro