Reclamă
Reclamă

Zeci de oameni au murit după ce un incendiu devastator a izbucnit luni la o fabrică de baterii de litiu din Coreea de Sud, informează AFP şi dpa, citate de Agerpres.

Iniţial, pompierii sosiţi la faţa locului au anunţat că o persoană a murit şi o alta a suferit arsuri grave, în timp ce alte 21 de persoane au fost date dispărute în incendiu. La scurt timp, aceștia au declarat că au găsit aproape 20 de corpuri umane carbonizate la locul incendiului.

„Nu putem încă să pătrundem în interior şi să desfăşurăm operaţiuni de salvare. O vom face imediat ce vom reuşi să stingem incendiul. Douăzeci şi unu de muncitori sunt în prezent daţi dispăruţi. Sperăm să le dăm de urmă datorită contactelor furnizate de întreprindere”, a declarat pentru presă Kim Jin-young, un membru al echipelor de pompieri sosite la faţa locului, înainte de găsirea celorlalte victime.

Reclamă

Cauza incendiului rămâne deocamdată necunoscută.

Incendiul s-a declanşat într-o fabrică de baterii de litiu proprietate a fabricantului sud-coreean Aricell, la Hwaseong, la sud de Seul.

Preşedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol le-a cerut autorităţilor locale să „mobilizeze tot personalul şi echipamentele disponibile pentru a se concentra pe căutarea şi salvarea persoanelor”, a anunţat biroul său de presă.

Preşedintele Yoon a atenţionat, de asemenea, autorităţile că ele ar trebui „să asigure securitatea pompierilor dată fiind rapiditatea cu care se propagă focul”.

Coreea de Sud este un important producător de baterii, inclusiv cele utilizate pentru vehiculele electrice.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro