Reclamă
Reclamă

Un puternic incendiu de vegetație a izbucnit joi după-amiază lângă un cămin de bătrâni din comuna Poarta Albă, județul Constanța, a anunțat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea. În sprijinul pompierilor locali au fost trimise autospeciale din Ialomița, Călărași și București-Ilfov, iar autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție.

Ana Maria Stoica, purtătoarea de cuvânt a ISU Constanța, a declarat pentru Digi24 că incendiul a fost localizat și se lucrează pentru lichidare. „Nu există victime”, a precizat aceasta.

Pompierii au fost solicitați să intervină în comuna Poarta Albă pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. La fața locului s-au deplasat inițial două autospeciale cu apă și spumă și un echipaj SMURD, iar ulterior au sosit alte două mașini în sprijin. De asemenea, alte patru mașini de stingere de la ISU Ialomița, ISU București-Ilfov și ISU Călărași au fost mobilizate pentru a ajuta la combaterea incendiului.

Reclamă

Pompierii asigură protecția azilului pentru a preveni extinderea flăcărilor în zona acestuia, iar bătrânii au fost evacuați în condiții de siguranță.

Incidentul a necesitat o mobilizare masivă de resurse, iar autoritățile locale au răspuns prompt pentru a gestiona situația de urgență.

Incendiul de vegetație a izbucnit joi după-amiază lângă un cămin de bătrâni din comuna Poarta Albă, astfel că autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție și au trimis echipaje suplimentare din județele Ialomița, Călărași și București-Ilfov pentru a sprijini pompierii din Constanța. Potrivit ISU Constanța, incendiul a fost localizat și nu există victime, iar bătrânii au fost evacuați în siguranță.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro