Un incendiu semnificativ a izbucnit în apropierea Centurii Capitalei, la Jilava, unde cauciucuri și alte deșeuri ard, generând un nor gros de fum. Evenimentul ridică îngrijorări serioase legate de calitatea aerului în București și zonele înconjurătoare, aceste tipuri de incendii fiind identificate drept una dintre principalele surse de poluare.

Indiciile de poluare înregistrează creșteri alarmante în astfel de situații, mai ales când direcția vântului favorizează dispersia poluanților către zonele populate. Situația actuală nu face excepție, vântul având o direcție care aduce fumul gros și poluanții direct spre oraș, stârnind astfel îngrijorarea autorităților locale și a populației.

Evenimente similare anterioare au demonstrat impactul negativ semnificativ pe care îl pot avea astfel de incendii asupra calității aerului, afectând sănătatea publică și mediul. Autoritățile competente sunt chemate să ia măsuri rapide pentru stingerea incendiului și pentru a preveni astfel de evenimente în viitor.