Reclamă

Incendiile ocupă un loc îngrijorător în sfera dezastrelor care au primit despăgubiri. În anul 2019, în România au fost acordate pentru astfel de incidente în locuințe peste 4,6 milioane de lei. Incendiile au devastat imobile și locuințe într-un mod alarmant doar pe o perioada de 12 luni.

Incendiile, cap de lista la polite

Incendiile au cumulat anul trecut despăgubiri în valoare de 972.000 de euro conform unui studiu din partea USAR. Una dintre cele mai mari daune plătite în 2019 a fost uriașă, respectiv de 782.000 de lei, sau 165.000 de euro. Pe următoarele două locuri de află daune atribuite în valoare de 124.000 de euro și 106.700 mii de euro. Chiar dacă românii sun tprecauti în acest sens, fapt arătat în studii, incidentele sunt însă  prezente în analize. Recent, au fost efectuate cercetări de ordin sociologic la solicitarea UNSAR, în acest sens. În urmă acestora s-a demonstrat că în România, riscul de incediu îi îngrijorează cel mai tare pe cetățeni.

„Casă este probabil cel mai important bun material al unei familii, iar repararea sau reconstruirea ei în urmă unui incendiu, cutremur, inundațîi sau a altui eveniment neprevăzut poate genera o povară financiară uriașă, așa cum ilustrează valorile prezentate anterior”, declara reprezentanții UNSAR.

Incendiile nu sunt singurele incidente care au generat în 2019 numeroase polițe de asigurare. Alunecările de teren, inundațiile (naturale sau tehnice, legate de spargerea conductelor) sunt alte dezastre pentru care se oferă daune. De altfel, polițele acoperă și efectele în urmă furtunilor sau gretatilor straturlui de zăpadă care pot distruge bunuri.

Incendiile au avut un bilant alarmant in 2019
 

Incendiile si alte calamitati se pare ca nu ii sperie pe toti romanii. Conform UNSAR, un procent destul de mic al locuitorilor tari au ales o astfel de polita de asigurare.

„România se află pe primul loc în Europa în ceea ce privește ponderea proprietarilor de locuințe. Peste 96% dintre români având locuințe proprietate personală, potrivit celor mai recente statistici ale Eurostat. Acest lucru contrastează cu gradul de acoperire prin asigurare încă redus, chiar și în condițiile în care, pe lângă incendii, explozii sau alte riscuri individuale, există pericolul constant al unor catastrofe naturale cu impact pe scară largă. Astfel, acest context scoate în evidență importanța unei protecții financiare adecvate cu ajutorul unei asigurări specializate”, au mai mentionat reprezentanții UNSAR.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro