Reclamă
Reclamă

Un incendiu uriaș s-a produs în stațiunea Kușadasî din Turcia, unde mulți români își petrec vacanța. Flăcările, care s-au extins rapid în mai multe zone, amenință deja case și hoteluri. Turiștii, speriați de flăcări, au părăsit imediat zona, însă unii au rămas în speranța că pericolul va fi eliminat și își vor putea continua vacanța.

Probleme similare din cauza incendiilor de vegetație se înregistrează și în Grecia. O pădure din apropierea Atenei a ars, iar rafalele puternice de vânt au trimis fumul spre centrul capitalei elene, unde s-a simțit un miros de lemn ars. În toată țara, 40 de incendii de pădure au izbucnit de ieri dimineață, conform anunțului făcut de pompieri.

„Este un fum foarte mare care a acoperit Atena, Atena și restul Marii Egee, jumătate de Grecia. Riscul e mare pentru că bate vântul puternic”, a declarat pentru Digi24 Nikos Koudonis, medic în Atena.

Reclamă

El a adăugat: „Din păcate, s-a întâmplat o explozie la un generator din apropiere. Din păcate, echipajele de pompieri nu pot ajunge ușor la zona respectivă, e o zonă muntoasă.”

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro